Rooney gólözönben reménykedik

Wayne Rooney megkönnyebbülésének adott hangot, miután sérülését követõ elsõ kezdõként lejátszott mérkõzésén góllal tudott visszatérni, amellyel ráadásul biztosította a csapat továbbjutását is a Bajnokok Ligájában.


Szeptember 26. óta elõször lépett pályára kezdõként a Rangers 1-0-s legyõzésével végzõdõ szerda esti találkozón az angol válogatott csatár, aki tele energiával és lelkesedéssel szinte felszántotta az egész pályát. Egyetlen jelét se mutatta, hogy ideges lenne sérülékeny bokája miatt, amely a szezon eddigi nagy részének kihagyására késztette.

 

Mivel az öt védõvel felálló Rangers ellen csak ajándékba lehetett kapni a helyzeteket, így nem véletlen, hogy egy tizenegyes döntötte el a találkozót, amelyet Naismith Fabio ellen elkövetett szabálytalanságáért ítélt meg a játékvezetõ. A tizenegyesponthoz Wayne Rooney állt oda, aki góljával, és talán gólörömével is azonnal a mai címlapokra repítette magát, és csapatának gyõzelmét.

 

"Nem igazán idegeskedtem" - kezdte Rooney a MUTV-nek.

 

"Tudtam, hogy mit csináltam, és merre tartottam, ez volt az egyetlen lehetõség. Ha a kapus eltalálta volna az irányt, valószínûleg kifogta volna. Így azonban szerencsére bement. Természetesen ez hatalmas megkönnyebbülés számomra. Remélhetõleg mostantól erre építve elindulhat a góltermelés útján."

 

A Vörös Ördögök csatára felfedte azt is, mennyire hasznos volt számára a Nike fõhadiszállásán, Portlandben eltöltött egy hét intenzív edzésmunka.

 

 

"Nagyon boldog vagyok, hogy újra játszhatok. Jól, és egészségesnek éreztem magam az egész mérkõzés alatt."

 

"Úgy érzem, az az egy hét sokat segített abban, hogy ma 90 percig végig játszak. Amikor valaki sokáig nem bevethetõ, és utána visszatér, a mérkõzések végére mindig elfárad. Azonban én a végén is teljes mértékig jól éreztem magam. Az Amerikában eltöltött egy hét egyértelmûen segített abban, hogy megfelelõ erõnléti állapotba kerüljek."

 

Az Ibroxban aratott gyõzelem bebiztosította a Manchester United továbbjutását a csoportkörbõl már egy Valencia elleni hazai mérkõzést megelõzõen. Ennek ellenére Rooney úgy véli, a csapatnak muszáj gyõznie a spanyolok ellen, hogy a C-csoport élén végezve elkerüljék a nagyágyúkat a legjobb 16 között.

 

"Ha eltudod kerülni a jobb csapatokat, akkor az a legjobb választás, ha mindent megteszel érte" - tette hozzá.

 

"A menedzser elmondta nekünk a mérkõzés elõtt, hogy nagyon fontos megnyernünk ezt az összecsapást, és szerencsénkre ez sikerült is."

 

"Nem volt könnyû, különösen a Rangers ellenállásának köszönhetõen, hiszen rengeteg emberük védekezett. Tudtuk, hogy egy pont is elégséges lenne számunkra, de nagyon örülünk, hogy végül sikerült a gyõzelmet is begyüjtenünk." 

 


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!