Meulensteen a világ legjobb munkájáról

Rene Meulensteen, akit Robin van Persie a világ legjobb edzõjének tart, beszél az Old Traffordon eltöltött 12 évérõl.


Öt évvel ezelõtt átvette az edzések levezénylését Sir Alex Fergusontól, és a modern futball egyik legfelvilágosultabb gondolkodója, aki segített kiaknázni Danny Welbeck képességeit, mégsem kapott meghívást az Angol Futballszövetségtõl, amikor az a Nemzeti Futball Centrumba, vagy éppen az U21-es válogatott kispadjára keresett szakembert. Meulensteen azóta már túl van 16 kaotikus napon az Anzi Makhachkala edzõjeként, amikor például arra biztatta a Manchester Unitedet, hogy vegyék meg a valószínûleg a Chelseaben kikötõ Williant.

 

A tegnapi nap folyamán egy Wilmslowban lévõ kávézóban ülõ ember egyértelmûen sértettnek tûnt, amiért a Uniteddel való hosszú kapcsolata megszakadt azáltal, hogy Sir Alex Ferguson helyét David Moyes vette át.

 

"Elég erõsen úgy éreztem, hogy a kép, amelyet korábban a klub lefestett elénk, már nem ugyanaz, amikor találkoztunk David Moyesszal" - kezdte Meulensteen.

 

"Azt mondtam neki, 'David, minden tiszteletem a tiéd, fantasztikus munkát végeztél az Evertonnal a Premier Leagueben, de felismerted, hogy most egy jachtról átszállsz egy tengerjáróra?'. Ferguson, a kapitány remek legénységgel rendelkezett, olyan edzõkkel, mint például én. Úgy éreztem, hogy David ismerõs arcokat akar maga mellé, akikhez kötõdik, de egyáltalán nem lett volna probléma, ha azt mondja: 'Nekem egyértelmûen szükségem van a fedélzeten Jimmy Lumsdenre, de várjunk csak egy percet, ez a tengerjáró ezzel a legénységgel is sikeresen szelte eddig a habokat az elmúlt öt évben, úgyhogy lehet, hogy egy szezon erejéig együtt kellene hajóznunk, aztán majd meglátjuk hogy alakul'."

 

 

"Elszomorított, hogy távoztam. Nekem volt a világon a legjobb munkám. Minden egyes részét szerettem annak, hogy világklasszis játékosokkal dolgozhattam együtt. Kívülrõl-belülrõl ismerem az egész csapatot. 12 év alatt szinten minden zeg-zugát bejártam a klubnak, hiszen voltam technikáért felelõs személy az akadémián, és a tartalékoknál, technikai személyi edzõ a felnõtteknél, aztán pedig az elsõ csapat általános edzõje. Különösen az utolsó öt év volt fantasztikus számomra. Minden egyes gyõzelemmel és vereséggel napról-napra, hétrõl-hétre, hónapról-hónapra egyre jobban élveztem."

 

"A menedzser felhatalmazottja voltam. Megbízott bennem. Én voltam az egyik meghosszabbított keze. Egy napon meglátogattam a menedzsert, hogy megnézzem, milyen állapotban van a csípõje, és elmondta nekem, hogy mennyire jól érzi magát. Most már csak abban reménykedem, hogy sikerül majd egy olyan izgalmas munkát találnom, ahol olyan ember keze alá dolgozhatok, aki hasonlóan hisz és bízik bennem, mint tette azt Sir Alex sok-sok éven át."

 

"A nevem felmerült az U21-es válogatottnál. Azonban én soha nem beszéltem az FA-vel. Hogyan választhatják ki a megfelelõ utódot, ha nem hallgatnak meg másokat? A barátaim a nyaralás során ezt mondták, 'Nagyszerû lennél az U21-esek élén', erre én, 'Nem fognak külföldit választani'. De én már 12 éve ebben az országban élek. Sokkal jobb érzékem van már az angol fiatal játékosokhoz, mint a hollandokhoz. Ismerem Welbecket, Cleverleyt, Larnell Cole-t, Jesse Lingardot. Mind nagyszerû játékosok."


Telegraph

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!