Ifjú Titánok: Ravel Morrison

Egy újabb Ifjú Titánt, Ravel Morrisont szeretném ezúttal bemutatni nektek.


Sajnos Morrison esetében nem állt rendelkezésemre olyan hosszú, összeszedett forrás vagy nyilatkozat, mint Mats Møller Dæhli és Davide Petrucci esetében, így megpróbáltam több forrásból, töredékbõl összeszedni a szakértõi véleményeket.

 

A 17 éves Ravel Morrison szintén egy hatalmas ígérete a Manchester United utánpótlás csapatának: tehetséges, kreatív középpályás, aki a gólszerzésben és a gólok elõkészítésében is rendre jeleskedik.
 

Leginkább a széleken érzi jól magát, de szívesen játszik a csatárok mögött, amolyan visszavont ékként. A fiatal angol egyedi stílusát és képességeit kihasználva hagyja maga mögött az ellenfeleket. Fiatal kora ellenére már a felnõtt csapatban is debütálhatott, a Wolves elleni 3-2-re megnyert mérkõzésen, ahol a 49-es számot viselhette a mezén.
 

 

Wes Brown, a felnõtt csapat védõje szerint Morrison óriási karrier elõtt áll, ha továbbra is ilyen keményen fog dolgozni a céljaiért.
 

„Ravel egy nagyszerû játékos, a szezon kezdete óta velünk edz.” – kezdte lelkesen a bemutatást Brown.
 

„Az égiek kedvelhetik õt, mert hatalmas tehetséggel áldották meg. 17 évesen már a felnõtt csapatban is bemutatkozhatott, még ha abban a pár percben labdához sem ért, ez akkor is nagy dolog.”
 

„Ügyes srác, remélem továbbra is ilyen ütemben tud fejlõdni.”

 

Az angol korosztályos válogatott edzõje, Noel Blake: „Morrison egy nagyon tehetséges fiú, de kemény kell dolgoznia még.”

 

A 2008-as, Chelsea ellen vívott korosztályos FA Kupa döntõ után, a The Times munkatársa, Matt Dickinson hangosan elcsodálkozott: „Mikor láttunk utoljára ilyen kiegyensúlyozott teljesítményt, ennyi merész húzást egy 15 éves angoltól?”
 

A The Telegraph szakértõje, Mark Odgen pedig ekképpen vélekedett: „bámulatos tehetségét eltitkolni sem lehetne.”
 

Henry Winter, aki szintén a The Telegraph szakértõje úgy gondolja, hogy „ez a fiú jobb, mint Kieran Gibbs, Jack Wilshire vagy Jack Rodwell.”
 

Technikai tudását egyes újságírók és szakértõk egyenesen addig mentek, hogy kijelentették: Paul Scholes óta nem rendelkezett angol származású Manchester United nevelés ilyen rúgótechnikával.
 

Sir Alex Ferguson, aki már számtalan tehetséget adott az angol válogatottnak, úgy gondolja, hogy Morrison a 2014-es Világbajnokságra már a nemzeti csapat egyik ékköve lehet.

 

 

Ravel Morrison

 


 


sok

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!