Giggsnek döntenie kell - United vagy a válogatott!

Az egykori United edzõ, Eric Harrison szerint Ryan Giggsnek be kell fejeznie játékos pályafutását, ha Wales szövetségi kapitánya akar lenni.


Mint ahogy korábbi cikkünkben megírtuk, Wales válogatottjánál kérdéses a jövõbeli szövetségi kapitány kiléte, ugyanis John Toshack felállna a kispadról hat éves ciklust követõen, amely egyben számos kérdõjelet is szül a jövõbeli irányítással kapcsolatban.

 

Egyes hírek elképzelhetõnek tartják, hogy a jelenlegi kapitány végül kitart a csapat mellett a 2012-es Európa-bajnokság selejtezõinek végéig, azonban akkor már mindenképpen utódlási kérdések merülnek fel a szövetségnél.

 

 

 

 

A walesi futball egyik, ha nem legnagyobb legendája, Ryan Giggs, aki 64 mérkõzésen húzhatta magára a Sárkányok mezét, lehet a válogatott számára a legkézenfekvõbb megoldás a jövõben, miután a Walesi Futball Szövetség õt tartja az elsõ számú esélyesnek a legkésõbb egy év múlva megüresedõ posztra.

 

Probléma lehet azonban, hogy a 36 éves középpályást még igencsak számításba veszik az Old Traffordon, és bár õ már kifejtette, hogy meggondolná, ha kínálkozna számára ez a megtisztelõ lehetõség, Sir Alex Ferguson vélhetõen nem szívesen mondana le legrutinosabb játékosáról a Manchester United idei szezonjában.

 

Ha valaki elég jól ismeri Ryan Giggset, az Eric Harrison, aki a klub alkalmazottjaként végig egyengette az azóta 11-szeres angol bajnok és kétszeres BL-gyõztes játékos karrierét a Vörös Ördögök utánpótláscsapataitól egészen addig a pontig, hogy õ legyen a klub legtöbb mérkõzésen pályára lépõ játékosa.

 

Harrison már dolgozott a walesi válogatottnál Mark Hughes 1999-es kinevezésénél, amely kísértetiesen hasonlít Giggs mostani helyzetére, és úgy véli, a Walesi Varázsló nem tudná összeegyeztetni játékoskarrierét az edzõséggel.

 

"Ez nem egy kényelmes poszt, és nem is egy félállás" - mondta Harrison a Manchester Evening Newsnak.

 

"Ilyen korban az ember már karriere vége felé közelít és még egy utolsó erõbedobással próbálkozik csapata segítségére lenni, ezért nem hinném, hogy Õ képes lenne klubszinten a Unitednél kimagaslóan teljesíteni, miközben a válogatottat irányítja szövetségi kapitányként."

 

"Amikor Mark segítõje voltam, szinte folyamatosan csak a repülõn ültünk, mert egyik helyrõl a másikra utaztunk, hogy megnézzük a jövendõbeli ellenfeleink mérkõzését. Emellett pedig az egész országot is be kellett járni, hogy láthassuk, miként teljesítenek a válogatott játékosok a klubjuknál."

 

"Nem tud valaki egyszere a Unitednél játszani hétvégenként, közben pedig aggódó szemekkel azt figyelni, hogyan játszanak a walesi játékosok."

 

"Ha tényleg jönne számára egy ilyen lehetõség és Ryan elfogadná, akkor kemény döntések elé fog nézni."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!