U19: United 4-3 Leverkusen

A Manchester United elsõ meccse az UEFA Ifjúsági Liga küzdelemsorozatában igen szórakoztatóra sikeredett és végül 4-3-as gyõzelmet hozott a Bayer Leverkusen ellen.


Annak ellenére, hogy Paddy McNairt kiállította a játékvezetõ, a hazaiak megszerezték a három pontot James Wilson kései tizenegyesével. Nicky Butt segédje korábbi csapattársa, Paul Scholes volt.

A Vörös Ördögöknek még tíz perc sem kellett, máris két góllal vezettek. Oliver Schnitzler kijött a kapujából, de nem tudta elrúgni McNair elõreívelését, Wilson lecsapott a labdára és könnyedén gurított az üres kapuba.

Nem sokkal késõbb Ben Pearson ment el Paterson Chato Nguendong mellett, betört a tizenhatosra és kissé megpattanó lövéssel vette be Schnitzler hálóját. Úgy tûnt, a hazaiak kézben tartják a találkozót és csak azért nem szerzett újabb gólt Wilson, mert a vendégek kapusa remekül hárított. Aztán a semmibõl egy perc alatt kiegyenlített a gyógyszergyári csapat.

Chato Nguendong beadását Benjamin Henrichs kapufára lõtte, a kipattanó Marc Brasnic elé került, aki nem hibázott és szépített, majd Nicholas Ioannou elcsúszását követõen Brasnich került Pierluigi Gollinivel szembe és sikerült kiegyenlítenie a csatárnak.

Sõt, a németek közel kerültek a vezetés megszerzéséhez is, de Henrichs lövése elkerülte a kaput, míg a másik oldalon Andreas Pereira szabadrúgását fogta könnyen Schnitzler, a félidõ végén pedig egy szép hazai kombináció végén James Weir ladbájára érkezett Joe Rothwell, de lövése ha nem is sokkal, ám elkerülte a bal felsõ sarkot.

Fordulás után sokkal higgadtabban játszottak a csapatok, kevés egyértelmû helyzet adódott, melyeknek egyike Pereira nevéhez fûzõdik, a belga azonban nem találta el a kaput lövésével. Pearson sérülése összezavarhatta a Vörös Ördögök ritmusát és a Leverkusen elõször a meccs során vezetéshez jutott, amikor egy kóbor labdára lecsapott Maximillian Wagener, majd Gollini mellett ellõve azt megszerezte a németek harmadik találatát.

A United azonban válaszolt, Sam Byrne lövését még védeni tudta a kapus, de a kipattanót Pereira a hálóba vágta, 3-3. Henrichs fejesénél nagyot védett Gollini, míg Wilson lövését lábbal mentette Scnitzler, majd negyed órával a vége elõtt McNair kapta meg második sárga lapját, ezzel tíz emberre fogyatkoztak a hazaiak.

A manchesteriek ellenálltak a Leverkusen nyomásának, Louis Rowley igen fontos blokkolást hajtott végre Francesco Gibaldi lehetõségénél, és már csak egy perc volt a rendes játékidõbõl, amikor Wilson kihasználta sebességét, lefutotta Marlon Frey-t, aki azonban harcolt vele és végül földre vitte a csatárt. Wilson leporolta magát és bevágta a megítélt büntetõt, megszerezve a gyõzelmet a hazaiak számára egy emlékezetes mérkõzésen.


UEFA Ifjúsági Liga
Manchester United 4-3 Bayer Leverkusen
Salford City Stadium

United: Gollini - Weir(Willock 69.), McNair, Ioannou, Rowley - Pearson(Harrop 69.), Grimshaw, Rothwell, A.Pereira(Evans 86.) - Byrne, Wilson
Nem használt cserék: J.Pereira, Fletcher, Barber.

Gólszerzõ: Wilson 4', 89' (11-es), Pearson 10', Pereira 71' illetve Brasnic 28', 29', Wagener 61'

Piros Lap: McNair
 


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!