Lindegaard a Unitedé!

A Manchester United hivatalosan is bejelentette, hogy megegyezésre jutottak az Aalesunds FK csapatával a dán válogatott kapusának, Anders Lindegaardnak szerzõdtetésérõl, aki 3 és fél évre kötelezte el magát a klubhoz.


Az átigazolás összegét nem hozták nyilvánosságra, ám a játékossal minden személyes feltételben megegyeztek, így már az orvosi vizsgálatokon is átesett Manchesterben. Anders decembertõl már a Uniteddal fog edzeni, azonban csak az átigazolási ablak megnyíltakor, azaz 2011 januárjától játszhat a csapatban.

 


Sir Alex Ferguson a következõket nyilatkozta a sikeres tárgyalásokat követõen: "Anders az egyik legtehetségesebb a mai labdarúgás fiatal kapusai között. A Manchester Unitednél mindig az a cél, hogy a jövõbe lássunk, és Anders személyében egy olyan játékost igazoltunk, aki hatalmas lélekjelenléttel bír a pályán és még annál is több ígéret, valamint potenciál rejlik benn. A most következõ idõszak nagyon fontos lesz számára, amit a többi játékossal tölt, mielõtt hivatalosan is lezárhatjuk az átigazolást januárban - olyan akár egy felkészülési szezon."

Anders Lindegaard a következõképpen értékelte az átigazolását: "A Manchester Unitedhez való szerzõdésem olyan számomra, akár egy valóra vált álom. A klubra Dániában úgy tekintenek, akár egy intézményre, büszkeséggel tölt el, hogy ide igazolhattam. Már alig várom, hogy napjaink futballjának legnagyszerûbb játékosaival edzhessek és játszhassak együtt. Nehéz lesz kihúznom ezt az idõt, amíg végre a csapat része lehetek és védhessem a kapuját itt, a játék legmagasabb szintjén."

 

NÉVJEGYKÁRTYA

Teljes név: Anders Rosenkrantz Lindegaard

Született: 1984. április 13. Dánia, Odense (26 éves)

Magasság: 193 cm

Poszt: Kapus

Korábbi klubjai: OB (2003-2009), Kolding (2008-kölcsönben), Aalesund FK (2009-kölcsönben), Aalesund FK (2009-2010)

Válogatott: U19 (2-szeres), U20 (4-szeres), felnõtt (4-szeres)

 

 

Anders Lindegaard összeállítás

 

 


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!