Manchester United 1-0 Liverpool

Javier Hernandez góljával remek gyõzelmet arattak a Vörös Ördögök.


David Moyes nyolc helyen változtatott a vasárnapi kezdõhöz képest, míg Brendan Rodgers a lehetõ legerõsebb csapatát küldte pályára.

A hazaiak kiválóan kezdtek, nagyon harcias, agresszív játékkal nem hagyták élni a vendégeket, aki sorra adták el a labdákat.

Már a 3. percben kisebb lehetõség adódott, Nani beadásába Javier Hernandez ért bele a rövid kapufához közl, de a védelem szögletre mentett, majd a portugál szélsõ 16 méterrõl tüzelt, de ezt is szögletre mentették a liverpooliak.

Shinji Kagawa a bal szélen vitte fel a labdát, megindult közép felé, passzolt Nanihoz, aki remekül tette le a mai napon csapatkapitányként játszó Wayne Rooneynak, a csatár lövését azonban ismét blokkolni tudták a védõk.

Még 10 perc sem telt el, újabb lövés ment Mignolet kapujára, ezúttal Kagawa próbálkozott, de a kapus hárított.

Az elsõ 15 perc után kezdett magához térni a Liverpool, egyre többet tartózkodtak a United térfelén, ám Rafael, Alex Büttner és Ryan Giggs is fontos pillanatban tudott menteni saját tizenhatosán belül, míg a Chris Smalling - Jonny Evans belsõ páros verhetetlen volt a levegõben, bár egy alkalommal az északír védõ elmért egy elõre ívelt passzt, amit Suarez át tudott venni, de David de Gea remekül jött ki a kapujából és nem bátran rávetõdött a labdára még úgy is, hogy Suarez a lábát is otthagyta, ami után a spanyol kapus úgy nézett a csatárra, mint akit szét akarna tépni. Talán pont ez hiányzott vasárnap a City ellen szinte minden játékosunkból.

Remek iramú volt az egész félidõ, ám komoly helyzet nem alakult ki egyik kapu elõtt sem, így gólnélküli döntetlennel vonulhattak az öltözõbe a csapatok.

Fordulás után azonnal beköszöntek a hazaiak Mignolet kapujába. Rooney szöglete jól szállt be, Hernandez elszakadt Enriquérõl és 5 méterrõl bepasszolt a kapuba, 1-0 a Unitednek!

 


A gól ellenére sem állt vissza a manchesteri klub, továbbra is mentek elõre játékosai és ez láthatóan nem igazán tudott mit kezdeni ezzel Rodgers csapata.

Tíz perc kellett, hogy a vendégek gólhelyzetbe kerüljenek, ekkor viszont Henderson hatalmas lehetõséghez jutott, ám bõ egy méterrel kapu mellé lõtt. Pillanatokkal késõbb Smalling adta el a labdát, Suarez lövését azonban Rafael szögletre mentette. A sarokrúgást de Gea leszedte és azonnal felrúgta Hernandezhez, aki jól passzolt a felfutó Kagawához, a japán pedig Nanihoz továbbított és kérte is vissza a játékszert, a portugál azonban lõtt, csúnyán kapu fölé.

Kagawa a 64. percben csodásan fordult le emberérõl és 22 méterrõl tüzelt, a felsõ léc tetejét súrolta a labda, nem sokat tévedett.

A vendégek próbálkoztak, de leginkább csak pontrúgásokat lehetett feljegyezni, ilyen után lõtt Suarez oldalhálót, majd egy felsõ lécet is. Közben még Moses került óriási helyzetbe, 9 méterrõl fejelt, de Gea azonban elképesztõ módon hárított.

Negyed óra maradt hátra, amikor Rooney lõtt szabadrúgást 22 méterrõl, Mignolet nagyot védett, majd ugyanígy tett egy perccel késõbb, mikor szintén Rooney bombája miatt kellett dolgoznia.

Az utolsó 10 percben a Pool mindent megpróbált, de a United nagyszerûen védekezett és egy Touré lövésen kívül komolyabb helyzetet nem alakítottak ki Gerrardék.

David Moyes csapata jobban akarta a gyõzelmet, amit meg is érdemelt.


Ligakupa, 3. forduló
Manchester United 1-0 Liverpool
Old Trafford

Vezette: Mark Clattenburg

United: De Gea - Rafael, Smalling, Evans, Büttner - Nani(Welbeck 90.), Jones, Giggs, Kagawa(Januzaj 73.) - Rooney, Hernandez(Carrick 73.)
Nem használt cserél: Amos, Fabio, Anderson, Zaha

Liverpool: Mignolet - Touré, Skrtel, Sakho, Enrique - Henderson, Lucas(Kelly 67.), Gerrard - Moses(Sterling 82.), Sturridge, Suarez
Nem használt cserék: Jones, Wisdom, Alberto, Ibe, Aspas

Gólszerzõ: Hernandez 46'

Sárga lap: Jones, Giggs illetve Touré, Lucas, Henderson


 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!