Ismét feljelentés elé nézhet a klub egy fiatal játékos ügyében

Ezúttal az Ajaxnál húzta ki a gyufát a United a tinédzser reménység Gyliano van Velzen ügyében.


A Manchester United ellen nagy valószínûséggel panaszt fog tenni az Ajax, mert állításuk szerint nem megfelelõ keretek között gyõzték meg a holland futball egyik legnagyobb ígéretét, hogy költözzön Angliába.

 

 

 

 

Gyliano van Velzen (a képen baloldalon kék mezben), aki holland U-16-os válogatott, hátat fordított a híres nevezetes Ajax akadémiának és mindenben megegyezett az Old Traffordon a váltásról, amely nagyon szúrja a szemét az amszterdami klubnak.

 

Van Velzen egy magas, baloldali középpályás, aki már márciusban hivatalosan értesítette klubját, hogy ajánlatot kapott a Manchester Unitedtõl, de akkor a tinédzserkorú reménységet lebeszélték a váltásról és úgy döntött, hogy marad az Ajax 'B1' elnevezésû U-17-es gárdájában.

 

Az ügyet ezt követõen le is zárták a holland fõvárosban, egészen pár héttel ezelõttig, amikor a nyári edzõtáborba visszatérõ van Velzen értesítette a klubvezetõket, hogy szülei úgy döntöttek, Angliába költöznek, hogy új életet kezdhessenek.

 

Az Ajax, amely mindig is világhírû volt utánpótlásnevelésérõl, "meglepõdve és elkeseredve" reagált. Azonnal levelet intéztek a Manchester United ügyvezetõ-igazgatójához, David Gillhez kompenzáció fizetéséért, és ha nem érkezik számukra megfelelõ válasz, akkor tovább fognak menni, ez szinte biztosra vehetõ.

 

Egy holland hírforrás szerint akár a FIFA elé is vihetik az ügyet, bár valószínûbb, hogy szeretnék a nemzetközi futballszövetség közbenjárása nélkül lerendezni az ügyet.

 

Kísérteties hasonlóságot lehet felfedezni ezen ügy és Paul Pogba esete között, aki a múlt évben úgy került a francia Le Havre kötelékébõl az Old Traffordra, hogy a gall klub feljelentette a manchesterieket a FIFA-nál a 17 éves tehetség szabálytalan megszerzésének vádjával, de a szövetség végül a Unitednek adott igazat. 8 hónap folyamatos huzavona és vita után végül peren kívül egyeztek meg a felek egy bizonyos összegû kompenzációban ezév júniusában.

 

A Manchester United szóvivõje a jelenlegi üggyel kapcsolatban hozzátette, hogy van Velzent a FIFA szabályozásának teljes betartásával szerezték meg. Indoklásként azt hozta fel, hogy a a játékost soha nem kötötte profi szerzõdés, így szerezhették meg. A United számos alkalommal kérte az Ajaxot, hogy bizonyítsák be, hogy hiteles szerzõdésük van a játékossal, azonban erre eddig még nem kerül sor.

 

The Guardian


Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!