Shakhtar Donetsk 1-1 Manchester United

Egy egyéni hiba után egyenlítettek a hazaiak, ezzel ismét nem nyert a vendég csapat Donyeckben.


Wayne Rooney edzésen összeszedett sérülése miatt kimaradt a kezdõcsapatból, helyette Danny Welbeck került be, aki a bal szélen kapott szerepet, míg a középpálya közepét három játékos játszotta be Robin van Persie mögött.

Jó iramban indult a találkozó és a United többet birtokolta a játékszert, az elsõ említésre méltó esemény is elõttük adódott, Tom Cleverley felívelt labdáját van Persie szelídítette meg, majd védõjérõl lefordult és lõtt, de nem találta el a kaput.

A 13. percben egy jobboldali szöglet után alakult ki kisebb zavar a manchesteri kapu elõtt, Taisonhoz került a labda, aki 14 méterrõl lõni próbált, Cleverley becsúszott, a hazaiak játékosa elesett, a cseh játékvezetõ - aki sokszor elég furcsa ítéletekkel vétette észre magát - továbbot intett, elmaradt a büntetõ.

Három perc múlva Marouane Fellaini és Welbeck remek passzai után a támadó elõl menteni tudott a védelem, nem úgy a 18. percben, amikor Fellaini harcossága kifizetõdõ volt a tizenhatos szélénél, lerázta védõjét, lapos centerezése azonban pontatlan volt, de a védelem hibázott, a labda így Welbeck elé került, aki ha már arra járt, kapuba lõtt, 1-0 a Unitednek.

A gól után feljebb jött a Shakhtar, többet birtokolták a labdát és többet voltak a manchesteri térfélen, de semmilyen veszélyt nem tudtak kialakítani. A United nagyszerûen védekezett, a hazaiak pedig ezt a védelmet képtelenek voltak feltörni.

A 36. percben közel jártak hozzá, hogy helyzetet alakítsanak ki, azonban egy baloldali szabadrúgást Michael Carrick kivágott a kapu elõterébõl, míg nem sokkal késõbb van Persie szögletét Chris Smalling csúsztatta kapu mellé.

Szünet elõtt még Teixeira próbálkozása volt említésre méltó, bár csak arra volt jó, hogy David de Gea kissé átmozgassa izmait a hidegben.

Fordulás után nem változott a játék képe, a United átengedte a területet, védekezésre összpontosítva játszott, azonban néha homokszem került a gépezetbe, de komolyabb helyzet így sem alakult ki de Gea kapuja elõtt.

Az 52. percben Rafael mellett robogott el Shevchuk, majd lapos beadására a United kapusa kivetõdött, ütközve a csatárral, ami után kicsit fájlalta a bordáját de Gea, de folytatni tudta a meccset.

David Moyes cserélt, a besárgult Fellaini helyére érkezett Ryan Giggs, aki ezzel 145. BL-meccsén lépett pályára és immár egyedüli csúcstartó ebben (is).

 


Hetvenegy percnyi játék után Rafael passzát követõen van Persie lövését blokkolták, majd balról kapu elé lõtt labdát Vidic röviden mentett, az érkezõ Taison pedig 8 méterrõl a léc alá bombázott, kiegyenlítve az eredményt.

A hazaiak nyomás alá helyezték a Vörös Ördögöket, de igazán gólveszélyes helyzet továbbra sem alakult ki, egy alkalommal kellett hárítani a vendégek kapusának, ekkor is egy Costa beadás Smallingon megpattanva veszélyeztette a kaput.

Nem rossz Donyeckben a döntetlen, de kissé csalódás lehet azok után, hogy a United végig nagyszerûen megszervezett védekezése minimálisra csökkentette a donyecki csapat helyzeteit, mégis egy hibát kihasználva egyenlíteni tudtak a hazaiak.

 

 

 

Bajnokok Ligája, A-csoport

Shakhtar Donetsk 1-1 Manchester United

Donbass Arena

 

Shakhtar: Pyatov - Srna, Kucher, Rakitskiy, Shevchuk - Fernando(Ilsinho 84.), Hübschman - Costa, Teixeira, Taison(Bernanrd 90.) - Adriano(Ferreyra 90.)

Pad: Kalibonotskiy, Eduardo, Krivtsov, Stepanenko

 

United: de Gea - Rafael, Smalling, Vidic, Evra - Fellaini(Giggs 66.), Carrick, Cleverley - Valencia, Welbeck(Jones 90.) - van Persie

Pad: Lindegaard, Young, Hernandez, Kagawa, Nani

 

Gólszerzõ: Taison 76' illetve Welbeck 18' 

 

Sárga lap: Fellaini, Vidic

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!