Sunderland 1-2 Manchester United

Nehéz meccsen Adnan Januzaj duplájával megfordította a meccset David Moyes csapata.


David Moyes kissé meglepõ húzást hajtott végre meccs elõtt, kezdõbe tette Adnan Januzajt és ez a döntés nagyon jól sült el.

Pedig nem kezdõdött jól a mérkõzés, Nemanja Vidic ismételten összehozott egy gólt az ellenfélnek, ahogy tette ezt a Shakhtar ellen is. Saját kapuja elõtt nem volt képes kivágni egy labdát, róla éppen Gardner elé pattant a játékszer, aki bevágta azt a hosszú alsóba, 1-0 a hazaiaknak és még öt perc sem telt el.

Sõt, tíz percnyi játék után Phil Jones is bizonytalankodott hátul, labdát vesztett, a hazaiak pedig hárman mehettek kapura úgy, hogy csak Vidic nézett szembe velük, de Jones visszatért és hatalmasat mentett.

A United az elsõ 20 percben sem hátul, sem elöl nem igazán volt meggyõzõ, leginkább csak Januzaj volt az, aki próbálkozott, majd a 21. percben Patrice Evra csodás ívelése találta meg Nanit, aki 9 méterrõl nagy helyzetben csúnyán ellõtte a kapu elõtt a labdát.

Továbbra is Januzaj próbálkozott, míg a másik kapu elõtt Giaccherini fejesét hárította elképesztõ módon David de Gea, meccsben tartva ezzel csapatát.

A szünet elõtti 7-8 percet meghúzta a manchesteri csapat, de csak egy komolyabb helyzetig jutott el, Nani bombáját Westwood védte a rövidnél. Épp a félidõ vége elõtt Johnson húzott el Nani és Rafael mellett, Jones nagyot mentett saját tizenhatosén belül, de a labda visszakerült a szélsõhöz, aki középre lõtt, Giaccherini azonban csúfosan az égbe bombázott.

Fordulás után továbbra is akadozott a Vörös Ördögök játéka, de Januzaj kihúzta csapatát a bajból. Elõbb Evra lapos beadását lõtte 13 méterrõl a kapu jobb felébe, majd O'Shea rövid kifejelését kapásból, 15 méterrõl bevágta a hosszú alsóba, megfordítva az eredményt.

 


A két gól megnyugtatta Moyes csapatát, sokkal biztosabb játékkal rukkoltak elõ, bár a helyzetek továbbra sem jöttek futószalagon.

Utolsó percben jártunk, amikor Antonio Valencia váratlanul megindult elõre és hatalmas labdát adott Robin van Persie-nek, aki a kapussal állt szemben, de nem találta el a kaput. Pedig megkímélhette volna a szurkolókat az 5 perces ráadás izgalmaitól, mert a Sunderland szögleteket harcolt ki, de szerencsére nem tudtak már veszélyeztetni.


Premier League, 7. forduló
Sunderland 1-2 Manchester United
Stadium of Light, 45426 nézõ

Vezette: Chris Foy

Sunderland: Westwood - Celustka, O'Shea, Roberge, Colback - Gardner(Larsson 56.), Cattermole, Sung-Yueng(Wickham 74.) - Giaccherini, Johnson(Ji 64.) - Altidore
Pad: Mannone, Cuellar, Borini, Cabral

United: de Gea - Rafael(Smalling 86.), Jones, Vidic, Evra - Nani(Welbeck 77.), Cleverley, Carrick, Januzaj(Valencia 77.) - Rooney, van Persie
Pad: Lindegaard, Hernandez, Kagawa, Giggs

Gólszerzõ: Gardner 5' illetve Januzaj 55', 61'

Sárga lap: Gardner, O'Shea illetve Vidic, Rooney, Januzaj, Rafael

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!