Wes a bajnoki címre koncentrál

A szezon kezdetén nem hullott az ölébe túl sok lehetõség Wes Brownnak, azonban a longsighti születésû védõ soha nem hagyta, hogy a különbözõ viszontagságok megakadályozzák abban, hogy mindig a legjobb teljesítményt nyújtsa.


Mostanra azonban már újra számításba veszik a csapatnál és a 31 éves saját nevelésû bekk azon van, hogy minél több szerep jusson neki a valaha volt egyik legnyíltabb bajnoki versenyfutásban, amely során reméli, hogy a Vörös Ördögök elkapják a gyõzelemig vezetõ ritmust... 

 

Mi a véleményed eddig errõl a szezonról?

Egyértelmû, hogy eddig túlságosan is sok döntetlent értünk el, és helyenként nem úgy játszottunk, ahogy igazából tudunk, de továbbra is pozitív eredményeink vannak többségében és jó helyzetben vagyunk. Manapság jó eredményeket elérni már nem olyan könnyû, és nekünk is volt pár meglepetéseredményünk. Szerintem ez arra vezethetõ vissza, hogy mostanra a bajnokságban rengeteg jó játékos játszik a különbözõ csapatokban, és bárki legyõzhet bárkit. Szerintem ez csak jót tesz a Premier Leaguenek, és érdekesebbé teszi a dolgokat, mert soha nem lehetsz biztos benne, hogy szombat délután milyen eredmények születnek.

 

Ha valaki azt mondta volna a szezon elején, hogy novemberre hét döntetlenje lesz a csapatban, valószínüleg aggódtál volna, ennek ellenére a bajnoki címért folyó versenyfutás továbbra is nyílt...

Igen, valószínûleg azt gondoltuk volna, hogy ilyen eredményekkel 9-10 pont lemaradással követjük majd a listavezetõt, de nem, ott vagyunk az élen. Tudjuk, hogy nem lesz könnyû megszerezni a bajnoki címet, de keményen kell dolgoznunk, és úgy játszani, ahogy képesek vagyunk, így folytathatjuk utunkat a cél felé, és a végén nyerhetünk.

 

Wayne Rooney a múlt hétvégén lépett hosszú idõ után elõször pályára - lehet olyan hatással erre a szezonra, mint a tavalyira?

Egyértelmûen ebben reménykedünk. A formája, és az, hogy mennyi gólt lõtt az elmúlt hat szezon során, fantasztikus, de emellett a játékunk alakításában is hatalmas szerepe van, ilyen játékora pedig minden csapatnak szüksége van.

 

A személy szerint számodra csalódástkeltõ szezonkezdet után elégedettséggel tölt el, hogy újra számítanak rád a csapatnál?

Természetesen nagyszerû, hogy újra játszhatok, nagyon élvezem jelen pillanatban. Csak arra koncentrálok, hogy az edzésen minél jobb teljesítményt nyújtsam, és hogy a csapatban is tudásom legjavát adjam. Remélhetõleg az elkövetkezendõ hónapokban még több lehetõségem lesz erre.

 

Ha viszonylag sokáig kimaradsz a csapatból, majd egyszer csak újra visszakerülsz, mi annak a kulcsa, hogy ott tudj maradni?

Csak arra szabad koncentrálni, hogy a saját feladatodat a lehetõ legjobb módon elvégezd, és ezért mindent megtegyél. Én már nem leszek fiatalabb, és minden meccsen, amin játszok, arra törekszem, hogy élvezzem a játékot, és a csapatban a lehetõ legjobb teljesítményt nyújtsam. Ezek a legfontosabbak számomra.

 

 

Te vagy a keret egyik legtapasztaltabb játékosa, ennek ellenére van a játékodnak olyan aspektusa, amelyben szeretnél még fejlõdni?

Persze hogy van. Ha a védekezésben kell helyt állnod, a legfontosabb dolog a koncentráció, erre pedig nagy hangsúlyt fektetünk az edzéseken is. Nagyon sok olyan játékot játszunk ilyenkor, amikor egymás után folyamatosan védekezni és támadni kell. Ez segít abban, hogy fejben el tudd dönteni, hogyan kell cselekedni olyan helyzetekben, amikor egy az egyben vagy az ellenféllel szemben.

 

A United egyik legegyenletesebben teljesítõ játékosa ebben a szezonban, a csapatkapitány Nemanja Vidic - milyen kapitány õ?

Vida klasszis játékos, akirõl talán elmondhatom, hogy nagyon élvezi a posztjával együtt járó felelõsséget. Remekül játszik, és egy kapitánytól ez az elvárható. Példát állít a csapattársai elé, és talán õ a világ egyik legjobb védõje manapság. Egyértelmûen õ a legjobban fejelõ játékos, akit valaha is láttam. A védelmedben szükséged van egy olyan játékosra, mint Vida, Rioval karöltve pedig tökéletes párost alkotnak.

 

Nemrég átlépted a 350. mérkõzést pályafutásod során - milyen kiemelkedõ emlékeket õrzöl az itt eltöltött idõ alatt?

Pályafutásom elsõ felnõtt mérkõzését [1998. májusában a Leeds ellen], a 99-es Bajnokok Ligája-döntõt, elsõ gólomat a Juventus ellen, és a 2008-as moszkvai BL-döntõt mondanám. Emlékszem, amikor még kisgyerekként elõször jártam edzésen a csapat akkori edzõbázisán a The Cliffen - ha akkor valaki azt mondja nekem, hogy a klub színeiben több mint 350 mérkõzésen játszok, nem hittem volna neki. Nagyon büszke vagyok arra, hogy ennyi mérkõzésen képviselhettem a csapatot és remélhetõleg erre még számos alkalmam lesz.

 

Végül, Ole Gunnar Solskajer 14 Manchesterben eltöltött év után távozik a klubtól - hogyan összegeznéd az õ itteni pályafutását, és ebbõl kifolyólag mi a legkedvesebb emléked Oleval kapcsolatban?

Rengeteg van. A Nou Campben nyújtott parádés teljesítményétõl egészen addig is elmehetnék, amikor a kispadról beállva négy gólt lõtt a Nottingham Forestnek. Mindig úgy tûnt számomra, hogy gyerekjáték neki a góllövés. Ole örök legenda marad a klubnál, és Warrennel (Joyce) nagyszerû munkát végeztek a tartalékoknál. Az elsõtõl az utolsó betûig ismeri ezt a játékot, és tudja, hogyan kezelje a játékosokat. Biztos vagyok benne, hogy sikereket fog elérni, bárhol is legyen menedzser.

 


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!