Manchester United 1-0 Real Sociedad

Remek iramú mérkõzésen zsákszámra hagyta ki a helyzeteket a hazai csapat, de végül megszerezte a gyõzelmet, nem érdemtelenül.


Remek iramban indult a találkozó és már a második percben elõnybe kerültek a hazaiak. Wayne Rooney tört be a tizenhatosra, három csel után a balösszekötõ helyérõl kiváló lövéssel vette célba a kaput, de a hosszú kapufáról visszapattant a játékszer a mezõnybe, Inigo Martinezrõl azonban saját kapujába pattan a labda, 1-0 a Vörös Ördögöknek.

 


David Moyes csapata nem állt le és magas iramot diktált, amit ellenfele nem igazán tudott felvenni. A 7. percben egy gyönyörû támadás végén Shinji Kagawa beadására érkezõ Javier Hernandez esett el a bünttõterületen belül, de elmaradt a büntetõ.

Az elsõ 15 perc végén közel járt a United, hogy megduplázza elõnyét. Antonio Valencia cselek után a felfutó Rafaelhez passzolt, a brazil bekk pedig nagyszerû beadással hozta helyzetbe Rooney-t, aki 9 méterrõl tüzelt, de a spanyolok kapusa hatalmasat hárított. Rooney ismét villant, ezúttal Valencia beadását "félollózva lõtte el, de nem talált kaput.

A 20. percben egy szöglet után Ryan Giggs jó csel után lágyan ívelt Hernandez fejére, aki nem hibázott, legalábbis a labda kapuba juttatásával nem, de sajnos lesen volt, így maradt az 1-0.

Fél óra telt el, amikor Giggstõl szedték el a labdát félpályán, majd Seferovic lõtt, az Evans-en megpattanó labdát David de Gea kitolta a léc alól.

A szünet elõtt még egy Carrick fejest kellett tisztázniuk a vendég védõknek, míg a másik kapunál de Gea tolta szemmel - remek lövés volt, nem ért volna oda - kapufára Griezmann szabadrúgását.

Fordulás után kissé idegesen játszott a Moyes-csapat, a Sociedad 2-3 alkalommal komoly tûz alá vette a hazai kaput, de a védõk blokkoltak, egy esetben pedig Carlos Vela maradt le.

Az 54. percben elképesztõ helyzet maradt ki. Kagawa a tizenhatos sarkáról ívelt a hosszúra, ahol menetrendszerûen érkezett Jones, 4 méterrõl fejelt, de Bravo bravúrral védett.

Négy perccel késõbb De la Bella lecsúszó beadása majdnem meglepte de Geát, a kapus azonban ismét megúszta, a labda a léc és a kapufa találkozásánál csattant, majd kipattant a pályáról.

A United kezdett megnyugodni és futószalagon jöttek a támadások, lövések. A sort Valencia kezdte, de a bal alsóba tartó próbálkozását védte a kapus, majd Rooney lehetõségénél is hárított, ezúttal könnyedén. Ismét Valencia következett, Rooney indítása után megnézte magának a hosszú alsót, el is lõtte oda a labdát, de a kapufáról kipattant a játékszer.

A 65. percben Valencia ezúttal elõkészítõként jeleskedett, remekül vette észre a második hullámban érkezõ Kagawát, laposan tálalt elé, a japán azonban ahelyett, hogy 11 méterrõl azonnal lõtt volna, még átvette a labdát, ám a védõk befeküdtek elé és blokkolták. Valencia ezúttal Rooney-t indította fejjel, a csatár azonban 18 méterrõl kapu fölé lõtt.

Az utolsó tíz perc elõtt kicsit megpihentek a hazaik, hogy aztán ismét helyzeteket alakítsanak ki, Rooney lövését látványos, de könnyed védéssel fogta Bravo, majd Rooney jobbról laposan centerezett, de a csereként beállt Youngnak nem volt pontos a passz, így Bravo ért oda elõbb.

Két perc volt hátra, amikor Giggs varázsolt a félpályánál, majd óriási indítást adott Kagawának, aki jobbról Rooney elé tálalt, a csatár azonban görcsöt kötött a labdával lábaira, ráadásul lesen is volt.

A meccs végére még egy Kagawa lövés - mely oldalhálóban kötött ki - és egy baszk elõretörés maradt, amit Evans nagyot mentve állított meg.

Nagyszerû iramú, élvezetes találkozón a United akár 4-5 góllal is nyerhetett volna, de sem a szerencse, sem a - komoly képzavarral élve - helyzetkihasználás nem volt a helyzet magaslatán.


Bajnokok Ligája, A-csoport, 3.forduló
Manchester United 1-0 Real Sociedad
Old Trafford

United: De Gea - Rafael(Smalling 59.), Jones, Evans, Evra - Valencia, Carrick, Giggs, Kagawa - Rooney, Hernandez(Young 80.)
Pad: Lindegaard, Büttner, Fellaini, Nani, Januzaj

Real Sociedad: Bravo - C.Martinez, Gonzalez, I.Martinez, De la Bella - Bergara, Zurutuza(Castro 75.) - Vela, Prieto(Pardo 68.), Griezmann - Seferovic(Agirretxe 75.)
Pad: Zubikarai, Ansotegi, Ros, cadamuro

Gólszerzõ: I.Martinez 2' (öngól)

Sárga lap: Rafael, Kagawa illetve Vela, Prieto, Bergara

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!