Higginbotham a védelem tengelyét dicsérte

A volt United hátvéd, Danny Higginbotham szerint a védelem összeállítása kellemes probléma Moyes számára.


Jonny Evans és Phil Jones csodálatos teljesítményt nyújtottak az utolsó két mérkõzésen Nemanja Vidic és Rio Ferdinand hiányában, valamint Chris Smalling is lenyûgözõ az utóbbi idõben. Az, hogy két posztra öt top játékos is pályázik, gondolkodásra készteti Moyes-t a szombati Stoke City - Danny szintén egyik korábbi csapata - elleni mérkõzés elõtt.

 
"Nehéz kérdés, ugye?" - mondta a 34 éves játékos a ManUtd.com-nak. "Azt hiszem nagyszerû, ha ilyen problémád van."
 
"Volt alkalmam együtt játszani vele (Evans) a Sunderlandben és látni lehetett, hogy a képességeivel nagyszerû lehetõség lesz a United számára. Jones-szal és Smallinggal együtt, mindannyian kivételes tehetségek és ott van Rio és Vidic is, akik alapemberek a védelemben már évek óta."
 
"Mindig eljön az idõ a fiatalabbak számára, amikor már több lehetõséget kapnak, és kifejezetten jó, amikor versengés alakul ki a játékosok között. Jelenleg mind az öten kiválóan teljesítenek, így nincs könnyû dolga David Moyes-nak."
 
Miután Higginbotham már játszott együtt Jonny-val, teljesen tisztában van az északír válogatott játékos képességeivel.
 
"Nagyszerûen játszott a Sunderlandben" - mondta. "Soha nem látszott idegesnek."
 
"Õ egy kiválóan védekezõ középhátvéd, aki a labdát is nagyon jól kezeli. Amit akkor tett ott a Sunderlandnél, azt teszi most a Unitednél és ezt elõre tudni lehetett, hogy így lesz. Volt pár nagyszerû mérkõzése és biztos vagyok benne, hogy hosszú távon is ez lesz."
 
"Szerencsém volt kicsit jobban megismerni õt. Õ egy nagyszerû srác és olyan jó játékos, mint amilyen a jelleme is. Megérdemli, hogy ott tart, ahol."
 
 
Az olyan tapasztaltabb játékosoknak, mint Ferdinand és Vidic, a fõ céljuk most az, hogy újra top formába lendüljenek, és bizonyítsák ezt.
 
"Zseniálisak" - áradozott Higginbotham. "Rio a legjobb középhátvéd, akit valaha láttam az országban. Õt bárkivel pályára küldeném. Vidic pedig a másik. A legjobbak egyike, akit valaha láttam a Unitednél. Az, hogy õk ketten ott vannak, kiváló lehetõség Evans, Smalling és Jones számára a tanulásra. Kellenek ennél tapasztaltabb játékosok?"
 
Higginbotham hiszi, hogy a játékosok rotálása nem lesz rossz hatással a csapat teljesítményére.
 
"Nyilván, amikor valaki egy olyan klubhoz érkezik, mint a United, megvan a társa, akivel össze van szokva, de azt hiszem, hogy egy ilyen csapatnál olyan jók a játékosok, hogy gyakorlatilag bármikor bármelyik másik hátvéddel képesek együtt játszani. Azért vannak ennél a klubnál, mert nagyszerû játékosok és különbözõ a gondolkodásmódjuk. Mindannyian kényelmesen tudnak egymással játszani, bármi legyen is a felállás, szóval nem hiszem hogy ez problémát okozhatna."
 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!