Manchester United 4-0 Norwich City

A Vörös Ördögök magabiztosan léptek túl a Ligakupa következõ körébe, miután hazai pályán 4-0-ra legyõzték a Kanárikat.


Lassan indult a találkozó, a kapuk nem forogtak veszélyben egészen a tizenharmadik percig, amikor Wilfried Zaha beadását követõen Javier Hernandez kotorta kapu felé a játékszert, de nem lett gól.

Húsz percnyi játék után jött a hazaiak vezetõ találta. Adnan Januzaj az alapvonalnál cselezett, de Fer belerúgott, a játékvezetõ büntetõt ítélt, amit Hernandez magabiztosan értékesített. A mexikói ismét helyzetbe került, Ashley Young remek szabadrúgását csúsztatta kapura, de hárított a vendégek portása.

Anders Lindegaardnak 25 percet kellett várnia arra, hogy komolyabb feladatot oldhasson meg, ekkor Bennett fejesét kellett fognia, bár tény, ez a helyzet is csak annyira volt jó a kapusnak, hogy kicsit megmozgassa magát a manchesteri zord idõben, igazán nagy védést nem kellett bemutatnia.

Tíz perccel az elsõ játékrész vége elõtt Young és Januzaj is próbálkozott, elõbbi lövését Bunn fogta, utóbbi kísérlete pedig a jobb felsõ sarok mellett suhant el.

Szünet elõtt Januzaj két lövését blokkolta a Norwich védelme, majd Young beadásáról maradt le centikkel Hernandez.

A United fölényben játszott, a Kanárik alig találkoztak a labdával és szinte semmi veszélyt nem jelentettek.

A második játékrész két kisebb vendég lehetõséggel indult, de sem Fer, sem Elmander nem talált kaput. Erre jött a válasz manchesteri gól formájában. Alexander Büttner ívelt középre, Hernandez megelõzte védõjét, remek fejessel veszélyeztetett, Bunn még ki tudta ütni, de a mexikói másodjára már nem hibázott, közelrõl bólintott a hálóba, 2-0.

 


Az 55. percben Redmond mente le Büttner mellett, beadását Snodgrass fejelte kapura 5 méterrõl, Lindegaard nagyot végett. A találkozó szomorú eseménye, hogy ezután a Norwich játékosát ápolni kellett, hordágyon vitték le a pályáról és a mérkõzés csak 10 percnyi kényszerpihenõ után folytatódhatott.

Az újraindítás után Januzaj saját térfelérõl indult meg, majd 22-rõl nagyszerû lövést resztett meg, de centikkel eltévesztette a célt.

Már csak percek voltak a rendes játékidõbõl - ami után 11 percnyi ráadás jött - mikor Rafael ívelt a hosszúra, Hernandez fejesét Bassong röviden mentette, Phil Jones pedig 14 méterrõl csatárokat megszégyenítõ mozdulattal juttatta a labdát a kapu bal alsó sarkába, 3-0.

A 92. percben pályára léphetett Fabio is, aki megháláta ezt menedzserének, a másik csere, Wayne Rooney ívelést követõen higgadt befejezéssel állította be a végeredményt.


Ligakupa, 4.forduló
Manchester United 4-0 Norwich City
Old Trafford

United: Lindegaard - Rafael, Ferdinand, Vidic, Büttner - Zaha(Rooney 78.), Cleverley(Anderson 91.), Jones, Young - Januzaj(Fabio 92.) - Hernandez
Pad: Amos, Smalling, Giggs, Valencia

Norwich: Bunn - Whittaker, R. Bennett, Bassong, Garrido - Snodgrass(Pilkington 65.), Fer - Johnson, Redmond(Murphy 76.), Hoolahan(Hooper 91.) - Elmander
Pad: Nash, Howson, Martin, Becchio

Gólszerzõ: Hernandez 20'(11-es), 52', Jones 87', Fabio 92'
 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!