Amos lehetõségre vágyik

Ben Amos abban reménykedik, hogy ma este azon ritka alkalmak szemtanúi lehetünk, hogy kezdõként lép pályára a West Ham elleni Ligakupa mérkõzésen. Emellett beszélt arról, milyen egy ifjú kapus karriere az Old Traffordon.


Hogyan tudsz napról-napra koncentrálni, miközben nem vagy folyamatosan játékban?

Csak egy hely van a csapatban a kapusok számára, és sokat edzünk, ami elég nehéz úgy, hogy közben nem vagyok játékban, de motiváltnak kell maradnom, és bizonyítanom kell, hogy ha szükség van rám, akkor készen állok és bevethetõ vagyok. Minden évben kitûzök magam elé célokat, és a következõ mérkõzés mindig egy ilyet jelent. Nem gyakran hull az ölembe lehetõség, hogy a felnõttek között védhessek harmadik számú kapusként, de ha mégis eljön az én idõm, akkor nem szabad haboznom, élnem kell a lehetõséggel.

 

Akkor neked elég türelmesnek kell lenned...

A türelem sokat segít, fõleg akkor, ha tudod, hogy a kapusoknak hosszú karrierük van; nézzük csak meg Edwin-t, még mindig játszik. Viszont az nagyon nehézzé teszi a helyzetemet, ha körülnézek, és látom, hogy a körülöttem lévõ 17-18 éves játékosok is már gyakran játékban vannak. Kikok Macheda egy évvel fiatalabb, mint én, és manapság rengeteg lehetõséget kap, úgyhogy ez egy kicsit csalódottá tesz. De mindent a ma szemszögébõl kell megvizsgálni, hiszen én egy olyan poszton játszok, ahogy már korábban is említettem, ahol csak egy játéksnak jut hely mérkõzésenként, és ez az oka, hogy miért nem játszok.

 

 

Edwin van der Sar kétszer idõsebb, mint Te. Elég idõs ahhoz, hogy az apád lehessen, de milyen egy kapussal együtt edzeni napról-napra, aki ilyen tapasztalatokkal rendelkezik?

Már korábban többször elmondtam, hogy egy kicsit olyan érzés, mintha az apáddal edzenél, igen. Nem hiszem, hogy örülne ennek, ha hallaná, vagy olvasná, de õ nagyszerû kapus. Mindig azért rágom a fülét, hogy adjon tanácsokat, segítsen. Õ egy nagyon nyitott ember, aki kimondja mit gondol, ez pedig nagyon jó.

 

Ki volt a kapusideálod fiatalabb korodban?

Mikor felnõttem, Peter Schmeichel játszott a csapatban, úgyhogy õ egy nagy ikon számomra, egy kapus ikon. Emellett viselkedésével egy példakép is egyben. Ami engem nagyon megfogott benne, hogy igazán ember tudott maradni a pályán is, úgy viselkedett, mint a való életben. Akkoriban is már tántoríthatatlan Manchester United fanatikus voltam, így más csapatokat nem figyeltem, minden csak a Unitedrõl szólt.

 

A Ligakupa elõzõ fordulójában szerepeltél az Old Traffordon. Könnyebb volt hazai közönség elõtt játszani, vagy mint például ma, idegenben bizonyítani?

Errõl az oldalról még nem gondoltam végig az egészet. Minden mérkõzés a felnõtt csapatban egy mérkõzést jelent, én így állok hozzá. Hogy az Old Traffordon játszunk, vagy máshol, az nem számít. A stadion hangulata olyan elem, amellyel meg kell birkóznia mindenkinek. Személy szerint nem érzek abból problémát, hogy idegenben kell bizonyítanom, de ezzel ugyanígy van a többi játékos, és természetesen a tapasztalat öreg rókák is - õk hétrõl-hétre megküzdenek ezzel. A West Ham szurkolói nagyon szokták segíteni a csapatukat, a lelátók közel vannak a pályához, nem könnyû nyerni azon a pályán, de nem fog problémát jelenteni.

 

Helyi fiúként, minden perc, amit a csapatban tölthetsz, büszkeséggel tölt el?

Igen, különösen úgy, hogy mindezt annak a klubnak a színeiben tehetem meg, amelynek azóta szurkolók, mióta futballt nézek. De ha már mindennap a klub kötelékeibe tartozol, akkor nem gondolsz erre túl sokat. Már megszokottá válnak a dolgok, azért vagy itt, hogy jól teljesíts, és ha ez sikerül, akkor te is a csapat részének érezheted magad. 

 


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!