Ferguson: Tanulni fogunk a hibáinkból

Sir Alex Ferguson reméli, hogy a fiatal játékosok tanulni fognak a hibáikból a meglepetést okozó West Ham elleni Ligakupa vereség után.


A nagyrészt tartalékokkal felálló United megsemmisítõ, 4-0 arányú vereséget szenvedett kedd este Avram Grant legényeitõl.
 

Sir Alex Ferguson arra sarkallja ifjoncait és tapasztalatlan játékosait, hogy tanuljanak a ma esti tapasztalataikból. Amikor megkérdezték Fergusont a Sky Sports munkatársai, hogy ez a vereség elõsegítheti-e a fejlõdésük, így válaszolt:
 

„Mindig is nagy hangsúlyt fektettünk a fiatal játékosokra. Emlékezni fognak erre a napra, és tanulni fognak a hibáikból. Néhány éve a Coventry ellen estünk ki, és azon a napon is megtanulták a leckét.”
 

 

Ferguson úgy véli, hogy a Kalapácsosok motiváltabb hozzáállása döntötte el a találkozót, akik érezték a hazai közönség bíztatását.
 

„Ma a West Ham sokkal inkább úgy állt a meccshez, ahogy egy kupamérkõzéshez illik, és sikerült is legyõzniük az esélyesebb ellenfelet. Feltüzelte õket a közönség.”
 

Ferguson elismerte a West Ham jó teljesítményét, de nem mentette fel sajátjait az elkövetett hibák alól.
 

„Nem számítottam erre. Túl sok fiatal játékos hibázott ma, ha elemezzük a helyzeteket láthatjuk, hogy szinte gólokkal ajándékozták meg az ellenfelet. Ezen a szinten ezt nem lehet. Nem szabadna ilyen hibákat elkövetni, még akkor sem, ha fiatalok.”

 

„A meg nem adott gól volt a forduló pont. A mérkõzés elején mi irányítottuk, néhány játékosunk nagyon jól kezdett, Obertan egy kapufát is lõtt, ott balszerencsénk volt. Majd jött a visszavont gól, ami feltüzelte a közönséget.”

 

„Elkerülhetõ gólokat kaptunk, de pár játékosom túl fiatal volt ahhoz, hogy hátrányból játszva is meg tudják nyerni a meccset.”

 


Skysports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!