Vale és Adnan dicsérete

A United történelmének egyik legizgalmasabb és legnépszerûbb szélsõjének, Willie Morgannek nagyon tetszik Antonio Valencia és Adnan Januzaj teljesítménye.


Morgan 1968-75 között 296 alkalommal szerepelt a Vörös Ördögök csapatában, beírva nevét azok közé, akik a United történelme során nagyszerûen szerepeltek az oldalvonal mentén. Rendkívül csodálja a szélsõk tiszta, egyszerû játékát: támadó szellemmel, a szélen játszva beadásokkal szolgálva a csatárokat.

A United egykori 7-ese érdeklõdve figyelte, hogy az idei szezonban Valencia visszanyerte régi, remek formáját a jobbon, míg a másik szélen Januzaj nyûgözte le õt, aki egy izgalmas, fiatal, új felfedezett a csapat számára.

Januzajt a minap választották október hónap legjobbjának, míg Valencia - aki a 7-es mezt visszacserélte a 25-ösre - ismét sokkal erõteljesebbnek, gyorsabbnak tûnik. Olyannak, amilyen teljesítménnyel a 2011/12-es szezon végén mindkét év játékosa címet elnyerte a Unitednél.

"Minden meccsen Valenciát játszatnám" - mondta Morgan, akinek önéletrajzi könyve már megjelent. "Õ 100%-ot ad neked, tudod, mit kapsz tõle. Ugyanazt a munkát fogja megcsinálni minden egyes héten. Nem az a játékos, aki trükközget, de az a munka, amit elvégez, az kiváló. Vele sokkal inkább ki lehet szélesíteni a játékot, kisegíti a védelmet, elõre megy és megpróbálja meghúzni a vonal felé, majd beadni a kapu elé."

 


Januzaj más típusú játékos, aki leginkább a bal szélen állomásozik manapság, ám képes játszani a jobb szélen is, valamint 10-es poszton szintén kiváló. Morgant azonban lenyûgözte az, amit a bal szélen látott a fiataltól.

"A fiatal srác, aki lehetõséget kapott arra, hogy naggyá váljon" - folytatta. "Az idõ választ ad majd erre. Amit tesz és ahogyan teszi, az emlékeztet a régi, nagyszerû szélsõkre. Csodálatos játékos és esélye van arra, hogy nagyon nagy játékossá váljon. Úgyhogy szeretném õt a bal szélen látni, ezzel még szélesebbé téve a játékunkat. Valencia a szélen maradva kiszélesíti a pályát, Januzaj ugyanezt teszi."

A Unitednél fontos szerep hárul a szélsõkre és olyan poszt ez, amely gazdag fejezettel bír a klub történelemkönyvén belül Billy Meredith-tõl Charlie Mittenig, George Besttõl Ryan Giggs-ig. "A szélsõk teremtenek neked területeket. Nincs változás ezen a poszton, csupán annyi, hogy nem rúgnak úgy szét, mint régen. George Best és én imádnánk most játszani ezért."

"A játékom arról szólt, hogy elfussak a vonalig és onnan teremtsem meg más játékosok számára a helyzeteket és gólokat. Szereztem néhány gólt, de a fõ feladatom az volt, hogy maradjak szélen, próbáljam legyõzni az ellenfelemet és utána beadni a labdát. Ez a dolga minden igazi szélsõnek. Ezért szeretem annyira a fiatal Januzajt, õ nagyon jó."
 


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!