A Unitednél fejezné be pályafutását Berbatov

A United kilencesének ügynöke nyilatkozott a mai napon errõl.


Dimitar Berbatov, a Manchester United bolgár csatára örülne, ha pályafutása végéig a Manchester Unitednél maradhatna, mert itt szeretné befejezni pályafutását.

"Biztos vagyok abban, hogy a Unitednél marad és a profi karrierjét ennél a klubnál fejezi be." - mondta Emil Danchev, a bolgár támadó ügynöke a bolgár TV7-nek. "Nagyon kiegyensúlyozott ember, aki tudja, mi a legjobb a számára."

Berbatov - akinek szerzõdése 2012-ig szól - sokszor került kereszttûzbe amiatt, hogy elsõ két évében nem szerzett annyi gólt, amennyit egy 30,75 millió fontért vásárolt játékostól sokan elvárnak.

 

 



Az egykori CSZKA Szófia csatárt sokszor érte olyan kritika is, hogy nem dolgozik elég keményen a csapatért, ám a 29 éves játékos újra felfedezte gyilkos öszötnét és jelenleg már a Premier League góllövõlistája élén áll 11 találattal.

"A Unitednél különbözõ karalterú emberek vannak, akik küzdenek egymással a csapatba kerülésért. Berbatov mindenkinek példát mutat." - folytatta az ügynök, aki mindig képviselte a játékost.

Az elmúlt héten Berbatov csatlakozott azon kevés játékosokhoz, akik a Premier Leagueben egy találkozón képesek voltak öt gólt szerezni. Az öt góljával segítette csapatát ahhoz, hogy szinte kivégezzék 7-1-gyel a Blackburn Rovers együttesét. Ezzel a teljesítményével pedig gyermekkori hõse, Alan Shearer nyomdokaiba léphetett, valamint Andy Cole és Jermaine Defoe társaságát élvezheti az öt gólosok között.

Szeptemberben, 1946 óta õ lett az elsõ olyan United játékos, aki mesterhármast ért el a Liverpool ellen. Nem mellékesen ezzel a mesterhármassal gyõzték le a nagy riválist 3-2 arányban.

Danchev beszél még arról is, kevés esélyt lát arra, hogy Dimitar a nemzetközi színtérre visszatérne.

Bulgária minden idõk legjobb góllövõje (48 gól a válogatottban) májusban sokak meglepetésére bejelentette visszavonulását a válogatottságtól fáradtságra és családra hivatkozva.

"Úgy döntött, utat ad néhány fiatalabb játékosnak a bizonyításra." - mondta Danchev.

 

 

Reuters
 


Reuters

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!