Manchester United 1-1 Valencia

A Bajnokok Ligája C-csoportjának rangadóján pontosztozkodás született, ezzel biztossá vált, hogy a Manchester United végzett a kvartett élén.


A Vörös Ördögök hazai pályán fogadták a Valencia csapatát. Mivel már a találkozó elõtt biztossá vált, hogy ez a két csapat jut tovább a legjobb 16 közé, már csak azt kellett eldönteniük, ki melyik helyen teszi ezt. 

A Unitednek döntetlen elég volt a csoportelsõséghez, míg a spanyoloknak mindenképp gyõzniük kellett volna, hogy a december 17-i sorsolást kedvezõbb helyrõl várják.


A csapatok:

Manchester United: Amos; Rafael, Vidic, Ferdinand, Fabio, Nani, Carrick, Anderson, Park; Berbatov, Rooney

Cserék: Kuszczak, Giggs, Smalling, Hernandez, Fletcher, Obertan, Macheda

Valencia: Guaita, Miguel, Ricardo Costa, Dealbert, Mathieu, Pablo, Banega, Albelda, Jordi Alba, Dominguez, Aduriz

Cserék: Cesar, Maduro, Soldado, Mata, Feghouli, Costa, Isco


A Vörös Ördögök felállásában talán csak egyedül Ben Amos csapatba kerülése volt a meglepõ, míg a Valencia sem Matat, sem Soldadot nem játszatt a mérkõzés elejétõl.

A vendégek kezdhették a találkozót, ám az elsõ feljegyezhetõ esemény a hazaiak elõtt adódott. A Valencia tizenhatosa mellõl kapott Nani labdát Andersontól, ketten is várták a kapu elõtt a labdát, a portugál inkább kapura lõtt, ám a 17 méterrõl leadott lövése a bal alsó sarok mellett elhagyta a játékteret.

A 6. percben Anderson végezhetett el a pálya középsõ harmadában egy szabadrúgást, remekül vette észre, hogy Berbatov kiugrásra kész, megpróbálta a bolgárt megjátszani, ám kiugratása kicsit hosszûra sikerült és a vendégek kapusa fel tudta szedni a bolgár támadó elöl a labdát.

Az elsõ negyed óra alatt a Valencia többet bírtokolta a labdát, de nem tudott eljutni a hazai kapuig vele, míg a United ellentámadásokkal próbálta veszélyeztetni az ellenfél hálóõrét.

A 15. percben Anderson kényszerítõzött Rooneyval a spanyolok térfelének közepén, a brazil középpályás elõtt folyosó nyílt a kapu felé, rá is vezette, de 15 méterrrõl a jobb alsó sarok felé tartó lövését fogta Guaita. Nagyon gyenge lövés volt, ebben a helyzetben több lehetett volna.

Azonnal válaszolt is a Valencia erre. Dominguez kapott labdát a United 16-osának sarkánál. Látta, hogy Amos a hosszú kapufánál áll, így egy pontos, erõs lövést küldött a kapu jobb sarka irányába, de Ben visszavetõdött és megfogta a labdát.

Erre pedig a United válaszolt azonnal. Berbatov szerzett labdát és vihette kapura. Ám mivel volt rajta egy védõ, kifelé indult meg vele. A büntetõ terület bal szélén járt, amikor be akarta ívelni a második hullámban érkezõ Park elé, ám a dél-koreai háta mögé jött a labda.

Ez idõszakban könnyen átrohant mindkét csapat a középpályán, nem is csoda, hogy a következõ percben már Valencia helyzet volt. Dominguez kapott ismét labdát, de most jobb oldalon. 15 méterrõl kapura is lõtt, Amos nem ért bele, ám a bal kapufa külsõ részérõl az alapvonalon túlra pattant a labda.

A 21. percben jött a mérkõzés addigi legnagyobb helyzete. Anderson ugratta ki Berbatovot kiválóan, aki már csak a kapussal találta szemben magát. Ahelyett, hogy átemelte volna Guaita felett a labdát, megpróbálta elhúzni mellette, ám a spanyolok kapusa leszedte a bolgár lábáról a játékszert. Illett volna ezt kihasználni pedig.

Tíz perccel késõbb jött a United újabb nagy helyzete. Rooney húzta meg a bal szélen remekül, majd ívelt be kapu elé. Beadása Berbatovnak magas volt, ám az üresen érkezõ Parknak kiválóan jött lábra, aki egybõl el is lõtte a labdát a kapuval szemben állva 10 méterrõl, de a kapus hatalmas védéssel hárította a helyzetet.

Következõ percben azonban már megszületett az elsõ gól. Carrick adta el saját térfelén a labdát, amibõl a spanyolok megindultak, a jobb oldalon üresen érkezõ Hernández elé passzoltak, akinek 14 méterrõl leadott erõs lövésébe Amos csak beleérni tudott, védenie nem sikerült. 0-1, jelenleg elsõ a Valencia.

 

 



A gól nagyon megfogta a Manchestert, a félidõ hátralévõ részében képtelek voltak kidolgozni helyzetet. A 35. percben Nani adott be jobb szélrõl, ám ez a beadása is céltalan volt, senkit nem talált meg vele. A labdáért Rooney ment, össze is szedte, majd a tizenhatos elõterébõl, 20 méterrõl remekül csavart kapura, de kicsit tévedett, így a labda a felsõlécen csattant. Kár érte, nagyon szép gól lett volna. A lécrõl visszapattanó labda Nani elé került, akinek szinte csak be kellett volna passzolnia a jobb sarokba a labdát, ám az üres kapu heéyett mellé lõtt.

A félidõt így a Valencia zárhatta elõnnyel, amivel jelenleg a United csupán csoportja második helyén állt.

Változtatások nélkül futottak ki a csapatok a második félidõre, melyet a United kezdett. Azonban Vidic már a kezdés elõtt jelezte, hogy védõtársa, Rio Ferdinand megsérült, így Sir Alex Ferguson Smallingot küldte el melegíteni.

A második félidõ elején Rooney ívelt kétszer Berbatov fejére, de míg a bolgár elsõ csúsztatását védte a kapus, addig a második fejes a kapu mellé szállt.

Öt perccel a félidõ kezdése után jött is a csere, Riot váltotta Chris Smalling.

56. percben szöglethez jutottak a hazaiak. Nani beívelését nem tudták megfelelõen kifejelni a védõk, így sikerült visszajuttatniuk a kapu elé a labdát a hazaiaknak, Berbatov csapott le rá és lõtte ki egybõl a jobb alsó sarkot. Ám a partjelzõ intésére a játékvezetõ les címén érvénytelenítette a gólt. Maradt a 0-1.

61. percben Rooney elõtt adódott hatalmas lehetõség. Park indult meg az ellenfél tizenhatosa elõtt közép felé jó cselekkel, majd a tizenegyes pontnál álló Waynehez passzolt, aki fordulásból próbálta bevenni a kaput, ám lövése a bal kapufa mellett szállt ki a nézõk közé.

Egy perccel késõbb azonban már nem bírta a nagy nyomást a Valencia. Rafael szerzett sokadjára labdát saját térfelén, két jó csellel három ellenfelét rázta le, majd átpasszolt a bal oldalon üresen érkezõ Parknak, aki 20 méterrõl tõle ritkán látott kemény bombát küldött kapura. A lövést a kapus nem is tudta fogni csak ütni. A kipattanóra Anderson remekül érkezett és beemelte a kapuba a labdát. Ezzel kiegyenlített a United, jelenleg õk a csoportelsõk!

 

 



A döntetlen után mindkét csapat a gyõzelemre hajtott, folyamatosan robogtak át a középpályán mindkét csapat játékosai. A Unitednél Berbatov elõtt adótott két helyzet, egy fejesét é egy 15 méterrõl leadott lövését is fogta Guaita, míg a másik oldalon elõször Albelda lövésénél védett Amos magabiztosan, majd a 77. percben Smalling saját tizenhatosán belül eladott labdáját lõtték a vendégek kapura, de a fiatal kapus mentett.

Az utolsó 10 percre a hazaiak visszaálltak saját térfelükre, nem erõltették a támadásokat, viszont védekezésben jól teljesítettek, mert a Valencia sem tudott semmit kezdeni labdatartásával, folyamatosan csak hátul tudtak passzolni.

Ezzel a mérkõzés maradt döntetlen, így a United veretlenül csoportelsõ, míg a Valencia második helyen jutott be a legjobb 16 csapat közé.


Manchester United 1 - 1 Valencia
Old Trafford, 74513 nézõ
Vezette: Pedro Proença

Manchester United: Amos; Rafael, Vidic, Ferdinand(Smalling 50.), Fabio, Nani(Giggs 81.), Carrick, Anderson(Fletcher 90.), Park; Berbatov, Rooney

Nem használt cserék: Kuszczak, Hernandez, Obertan, Macheda

Valencia: Guaita, Miguel, Ricardo Costa, Dealbert, Mathieu, Pablo Hernández(Feghouli 81.), Banega, Albelda, Jordi Alba(Mata 68.), Dominguez(Isco 54.), Aduriz

Nem használt cserék: Cesar, Maduro, Soldado, Costa


Gólszerzõk: Anderson 62. illetve Pablo Hernández 32.

Sárga lap: Anderson, Albelda, Miguel

A United legjobbja a ManUtdFanatics szerint: Anderson
 

 

Nem sikerült gyõzni, pedig 12 játékossal állt ki a United

 

 


manutdfanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!