Manchester United 1-2 Swansea City

Fabio kiállítása miatt tíz emberre fogyatkozó manchesteriek az utolsó percben kapott góllak kikaptak a Swanseatól és kiestek az FA-kupából.


Jól indult a találkozó, a hazaiak többet birtokolták a labdát, az 5. percben Javier Hernandez csent el egy visszapasszt, majd megindult a Swansea kapuja felé, lövésébe azonban Tiendalli bevetõdött és menteni tudott.

 

Folyamatosan a vendégek térfelén tartózkodott a manchesteri alakulat, mégis a Laudrup-gárda szerzett vezetést. Chris Smalling aludt el - minden meccsen ez lesz már? - Routledge kapott kiváló átadást, elrobogott az angol védõ mellõl és Anders Lindegaard felett átemelte a játékszert, nagyszerû gólt szerzve a 12. percben.

 

Gyorsan jött a válasz, négy perccel késõbb Alex Büttner csodás beadására Hernandez érkezett kiválóan és közelrõl kiegyenlített.

 

A 18. percben Darren Fletcher ugratta ki Smallingot, aki beadott, Danny Welbeck lekészített Antonio Valencia elé, a szélsõ külsõvel tekert, de kapu fölé lõtt. Pillanatokkal késõbb Valencia kiugratása után Shinji Kagawa elõl mentett nagyot Chico.

 

A másik kapunál Lindegaard fogott könnyedén egy szabadrúgást, ma Büttner pontrúgását Tremmel fogta a bal alsó mellett. Büttner ismét villogott, ezúttal nagyszerû íveléssel találta meg Valenciát, a szélsõ fejesét azonban Britton mentette szögletre.

 

A félidõ utolsó momentuma Hernandez nevéhez fûzõdik, aki óriási labdát kapott Jonny Evans-tõl, a mexikói azonban kapásból csak a kapu mellé tudott lõni.

 

Olykor szép focit mutatott a csapat, ami azonban a második félidõre szinte teljesen eltûnt. Kisebb helyzeteket sikerült kialakítania a Unitednek, de sokkal kevesebbszer került a vendégek kapuja elé, miközben a Swansea támadóbb felfogásban lépett pályára.

 

A hazaiak játéka döcögött, ezért David Moyes Valencia helyett Adnan Januzajt küldte pályára, de a fiatal belga talán még annyit sem találkozott a labdával, mint az ecuadori. 

 

A 76. percben Rio Ferdinand sérülése miatt Fabio da Silva kapott lehetõséget a bizonyításra, azonban csak négy perc jutott neki, mert egy csúnya becsúszás után a játékvezetõ zuhanyozni küldte a brazilt. Az emberhátrány megpecsételte a manchesteriek esélyeit, akik leginkább Routledge-t nem tudták fogni. A szélsõ a rendes játékidõ utolsó percében nagyszerûen ívelt Bony fejére, akit Smalling és Evans is csak messzirõl nézett, a csatár pedig a bal felsõbe fejelt, megszerezve a vezetést csapatának.

 

A kitámadó hazaiakra újabb csapást mérhetett volna Bony, de ezúttal kapu mellé tüzelt, maradt az 1-2, ezzel a United kiesett, tovább folytatva rossz sorozatát az FA-kupában.

 

 

FA-kupa, 3.forduló

Manchester United 1-2 Swansea City

Old Trafford

 

Vezette: Mike Dean

 

 

United: Lindegaard - Smalling, Evans, Ferdinand(Fabio 76.), Büttner - Valencia(Januzaj 63.), Fletcher, Cleverley, Kagawa - Welbeck, Hernandez

Pad: De Gea, Anderson, Carrick, Giggs, Zaha

 

 

Swansea: Tremmel - Tiendalli, Amat, Chico, Taylor - Britton, de Guzman(Alvaro 85.) - Pozuelo, Shelvey(Canas 64.), Routledge - Bony

Pad: Williams, Cornell, Rangel, Ben Davies, Donnelly

 

Gólszerzõ: Hernandez 16' illetve Routledge 12', Bony 90'

 

Sárga lap: Amat, Chico, Tiendalli

 

Kiállítva: Fabio


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!