Manchester United 1-0 Sunderland, hosszabbítás után 2-1

A Manchester United saját magának tette nehézzé a meccset és végül büntetõkkel alulmaradt a Sunderlanddel szemben.


 Már a találkozó elején is látni lehetett, ami várható is volt, a vendégek leginkább kontrából kívántak veszélyeztetni, a Manchester pedig hamar gólt szeretett volna szerezni.

 

A 6. percben esélye is adódott erre a hazaiaknak, Adnan Januzaj jobbról elvégzett szabadrúgása Javier Hernandezt találta meg, a csatár fejesét Mannone azonban nagy bravúrral hárította.

 

Shinji Kagawa próbálkozott néhányszor a védelem mögé játszani a játékszert, leginkább Hernandezt kereste, de végül ezekbõl komolyabb helyzetek nem alakultak ki.

 

A 19. percben járt a találkozó, amikor megvillant a Sunderland. Johnson ívelt elõre Borininek, aki Rafael mellõl tüzelt, de centikkel a kapu fölé lõtt.

 

A következõ idõszak elég visszafogottra sikerült, egyik gárda sem hajtott igazán, helyzetek sem alakultak ki, rengeteg technikai hibával játszottak a játékosok.

 

Egészen a 36. percig kellett várni egy újabb lehetõségre, abból viszont majdnem gól született. Kagawa betört a tizenhatosra, jobbról átívelt a hosszú kapufa felé, ahol Darren Fletcher érkezett, a középpályás azonban csak a kapufát találta el, a kipattanót Danny Welbeck lõtte kapura, de a védelmen elakadt a lövés.

 

Egy perc múlva jobboldali szögletet csavart be Januzaj, Welbecktõl éppen a védõjét lerázó Jonny Evans elé került a labda, aki 2 méterrõl nem hibázott és könnyedén a hálóba bólintott, 1-0.

 

A 41. percben Johnson szögletét Brown fejelte kapu felé, de Alex Büttner kifejelte a játékszert a kapu elõterébõl.

 

Alacsony iramú elsõ félidõ után kissé felpörögve indultak újra a csapatok. A hazaiak szinte azonnal szabadrúgáshoz jutottak, Januzaj lövése azonban kapu fölé szállt.

 

Nem sokkal késõbb egy kisszöglet után Rafael 17 méterrõl lõtt, nem sokat tévedett, majd ismét Adnan elõtt adódott lehetõség, de megint nem talált kaput.

 

Az 56. percben Rafael maradt le csúnyán Borinirõl, aki a szélrõl befelé indult meg, lövését Smalling blokkolni tudta.

 

David Moyes cserélt, Kagawa helyett Antonio Valencia érkezett, így Januzaj átment a bal szélre. Az equadori szélsõ nagyszerû elfutással vétette magát észre, okosan gurított a második hullámban érkezõ Januzaj elé, a belga fiatal azonban csúfosan találta el a játékszert.

 

Szûk húsz perc volt hátra a találkozóból, amikor kapuja elé szorította ellenfelét a Sunderland. Leginkább Johnson próbálkozott a Fekete Macskáknál, de õ sem igazán talált kaput.

 

Alonso a bal szélen kapott labdát, majd meglepõt választva lövésre szánta el magát, a labda a kapu elõtt suhant ki a játéktérrõl.

 

A rendes játékidõ utolsó perceiben a Vörös Ördögök szögleteket harcoltak ki, de komolyabb helyzet nem jött össze egészen az utolsó percig. Ekkor Hernandez indult kapu felé, O'Shea szabálytalanul állította meg, így 17 méterrõl, kiváló helyrõl lõhetett szabadrúgást a hazai gárda. Januzaj próbálkozása azonban pocsékra sikeredett, így jöhetett a hosszabbítás.

 

A ráadás elsõ félidejében magasabb fokozatra kapcsolt a vendégcsapat, szögletek sorát végezhették el, de a United jól levédekezte ezeket.

 

Michael Carrick sérülés miatt kénytelen volt elhagyni a pályát, helyette Phil Jones érkezett.

 

A 102. percben jártunk már, amikor Januzaj nagyot harcolt jobb szélen, majd csodásan indította mexikói csapattársát, aki egyedül mehetett kapura, majd 20 méterrõl lõtt, de távol járt a góltól.

 

Valencia megindulása végén Welbeck lõhetett még egyet, de Mannone könnyen fogta.

 

A hosszabbítás második félidejét meghúzta a Sunderland, beívelésekkel, pontrúgásokkal próbáltak veszélyeztetni. A hazaiak kontrákra rendezkedtek be és vezettek is ígéretes ellentámadásokat. Egyik ilyen végén Januzaj passz helyett lövésre szánta el magát, de Mannone könnyen hárított.

 

Az életével játszott Moyes csapata, Johnson szabadrúgása után Fletcher fejelt mellé, majd szögletet követõen sem talált kaput a csatár.

 

A 116. percben Bardsley keményen lõtt laposan a kapu elé, csapattársai azonban lemaradtak a labdáról.

 

Utolsó percben jártunk, Bardsley gyenge lövésénél David de Gea hatalmas hibát vétett, egyenlített a Sunderland!

 

De a United nem adta fel, azonnal megindult elõre a csapat, Januzaj felpasszolta Smallingnak a labdát, szélrõl belõtte kapu elé, Hernandez jókor volt jó helyen és 3 méterrõl kapuba kotorta a labdát, 2-1. Ezzel büntetõkre mentette a párharcot.

 

Jöhettek a büntetõk:

 

A Sunderland kezdte a büntetõk lövését.

 

Gardner - fölé vágta!

 

Welbeck - õ is hibázott, 0-0 az elsõ kör után.

 

S.Fletcher - De Gea kivédi a jobb alsóba tartó lövést!

 

D.Fletcher - jobb alsóba lõtte, Mannone majdnem elérte, 1-0 a Unitednek.

 

Alonso - kegyetlenül a kapu bal oldalába lõtte.

 

Januzaj - Mannone fogja a középre tartó próbálkozást. 1-1 a harmadik kör végén.

 

Ki - magabiztosan lõtte a kapu bal felébe.

 

Jones - fölé vágta, negyedik kör végén 2-1 a Sunderlandnek.

 

Johnson - De Gea fogta!

 

Rafael - Mannone véd, a Fekete Macskák a döntõben!

 

 

Capital One Cup elõdöntõ, visszavágó

Manchester United 1-0 Sunderland, hosszabbítás után 2-1

Tizenegyesekkel: 1-2

 

Vezette: Lee Mason

 

 

United: De Gea - Rafael, Smalling, Evans, Büttner(Evra 85.) - Carrick(Jones 95.), Fletcher - Januzaj, Welbeck, Kagawa(Valencia 61.) - Hernandez

Nem használt cserék: Lindegaard, Giggs, Young, Cleverley

 

Sunderland: Mannone - Bardsley, O'Shea, Brown, Alonso - Cattermole(Gardner 82.) - Johnson, Ki, Colback, Borini(Altidore 86.) - Fletcher

Nem használt cserék: Ustari, Vergili, Celustka, Larsson, Giaccherini

 

 

Gólszerzõ: Evans 37', Hernandez 120' illetve Bardsley 119'

 

 

Sárga lap: Jones, Januzaj illetve Borini, O'Shea, Gardner, Alonso


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!