Arsenal 0-0 Manchester United

Hibákkal teli meccsen egyik csapat sem akart kikapni.


Mindkét csapat óvatosan indította a találkozót, bár a Vörös Ördögök elõtt már a második percben óriási lehetõség adótott. Robin van Persie vette el a játékszert Artetától a hazai tizenhatos elõterében, már csak a kapust kellett volna legyõznie, de a bal alsóba tartó labdát Szczesny megfogta. Egy gyors gól nagyon jól jött volna pedig.

 

Két perccel késõbb Wilshere szlalomozott el Patrice Evra és Nemanja Vidic mellett betörve a büntetõterületre, lövését azonban Chris Smalling blokkolta. 

 

Nagyot ugrottunk az idõben, majd negyedóra telt el, mire érdemleges esemény történt, ekkor Juan Mata ugratta ki van Persie-t, aki kicsit kisodródva jobb lábára cselezett, majd lövésre szánta el magát, de ellõtte a labdát a kapu elõtt, amire sem Wayne Rooney, sem Antonio Valencia nem ért oda.

 

Közel fél óra telt el, amikor Rooneyt szerelték könnyedén saját tizenhatosa elõtt, Giroud kapott jó passzt, aki 17-rõl csúnyán kapu fölé bombázott.

 

Az Arsenal többet járatta a labdát a félidõ során, de a komolyabb helyzetek a vendégek elõtt adódtak, bár mindkét csapat nagyon sok hibát vétett.

 

A szünetben David Moyes lehozta Rafaelt, aki az elsõ játékrész során csúnyát esett, Rio Ferdinand folytatta a védelem közepén, Smalling kikerült jobb bekk posztba.

 

Fordulás után ugyanott folytatódott a találkozó, ahol abbamaradt, egyik csapat sem igazán akart hátrányba kerülni.

 

Egészen a 62. percig kellett várni egy komoly helyzetre, ekkor Özil szögletés Koscielny fejelte kapura, David de Gea már verve volt, de Valencia gólvonalról kifejelte a labdát.

 

Szinte azonnal reagált erre a United, Valencia ugratta ki van Persie-t, de Szczesny fejjel mentett a csatár elõl, majd Michael Carrick lõtte fel a labdát Cleverley-nek, aki visszapasszolt Matának, a spanyol 20 méterrõl lõtt, de tévedett bõ egy métert.

 

A 77. percben közel járt a gólhoz a hazai csapat, Sagna beadása suhant el a kapu elõtt, Giroud centikkel lemaradt a labdáról. Két perc múlva talán a legnagyobb helyzet alakult ki. Carrick szerzett labdát a középpályán, van Persie-hez passzolt, aki megindult elõre, majd Rooney-hoz továbbított. Az angol csatár felnézett és a hosszúra ívelt, ahol érkezett a holland támadó, fejesét azonban Szczesny a lécre tolva kivédte.

 

Az utolsó 10 percben az Arsenal kicsivel többet kockáztatott és de Geának akadt is 2-3 dolga, amiket azonban remekül megoldott.

 

Alacsony színvonalú meccsen igazságos pontosztozkodás született. Már csak az a kérdés, ez vajon jó eredmény volt bármelyik gárdának...

 

 

Premier League, 26. forduló

Arsenal 0-0 Manchester United

Emirates Stadium

 

Vezette: Mark Clattenburg

 

Arsenal: Szczesny - Sagna, Mertesacker, Koscielny, Gibbs - Arteta, Wilshere - Rosicky(Oxlade-Chamberlain 74.), Özil, Cazorla - Giroud

Nem használt cserék: Fabianski, Jenkinson, Monreal, Podolski, Sanogo, Bendtner

 

United: De Gea - Rafael(Ferdinand 46.), Smalling, Vidic, Evra - Carrick, Cleverley - Valencia(Young 82.), Rooney, Mata(Januzaj 75.) - van Persie

Nem használt cserék: Lindegaard, Büttner, Ferdinand, Fellaini, Hernandez

 

Gólszerzõ: -

 

Sárga lap: Sagna illetve Valencia, Young

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!