Crystal Palace 0-2 Manchester United

Robin van Persie és Wayne Rooney találataival idegenben nyertek a Vörös Ördögök.


Visszakerült a kezdõcsapatba Marouane Fellaini és Adnan Januzaj is, a védelemben pedig Rio Ferdinand hosszú hetek után ismét kezdhetett.

 

Jól is indult a találkozó, a manchesteriek az elejétõl többet birtokolták a labdát és õk irányítottak.

 

A 7. percben Januzaj és Robin van Persie összjátéka után a belga fiatal került lövõhelyzetbe, de kapu mellé tüzelt, majd Chris Smalling beadását törte el csúnyán Fellaini a tizenhatoson belül.

 

Az elsõ negyedórában a Palace szinte csak ívelgette a labdákat, de a védelem - élén Nemanja Vidic kapitányságával - jól állta a sarat.

 

A 17. percben gólt szerzett David Moyes csapata. Van Persie a büntetõterület elõterébõl kiváló labdát osztott Januzajnak, aki betörve a tizenhatosra átvette, majd ellõtte a játékszert, mely a jobb sarokban kötött ki, azonban mivel kézzel vette át a labdát, a játékvezetõ szabadrúgást ítélt kifelé, így a gól érvénytelenné vált.

 

Tíz perccel késõbb egy baloldali szöglet után Wayne Rooney tekert kapura, Speroni már verve volt, Delaney azonban a gólvonal elõtt mentett, Vidic próbálkozása pedig kapu fölött hagyta el a játékteret. Felpörögtek a történések, egy hazai szabadrúgás után a Smallingról saját kapu felé pattanó labdát David de Gea remek reflex mozdulattal hárította.

 

Patrice Evra és Juan Mata összjátéka után a spanyol lõtt, amit a védelem blokkolt, majd Rooney ugratta ki csatártársát, a holland támadó azonban nagy helyzetben a kapusba lõtt, ráadásul lesrõl indult, ezért ha betalált volna, nem számított volna az sem.

 

A 35. percben Michael Carrick adott jó labdát Rooneynak, aki labdaátvétellel lövõhelyzetet teremtett magának, de az õ próbálkozását is blokkolni tudták a védõk. Nem úgy a 42. percben, amikor 22 méterrõl tüzelt az angol, errõl már lemaradtak a védõk, Speroni azonban könnyen fogta a középre tartó löketet. 

 

Pillanatokkal késõbb Fellaini fordult le ellenfelérõl, megiramodott elõre, jól szöktette van Persie-t, aki kissé rácsavarodott a labdára, ám sikerült megjátszania a tizenhatosra betörõ Matát, aki csodás bokamozdulattal Fellaini elé tálalt, a belga középpályás ballábas lövése azonban elkerülte a jobb felsõ sarkot.

 

A félidõre még egy Rooney-szabadrúgást lehet megemlíteni, de a csatár 22 méterrõl bõ egy méterrel eltévesztette a kaput.

 

Fordulás után megpróbálta meglepni ellenfelét Tony Pulis csapata, szögleteket harcoltak ki, de komoly helyzetet nem sikerült kialakítaniuk ezekbõl. Azonban egy felívelt labdát Murray fejelt le Puncheon elé, aki lövõhelyzetbe került, ám gyenge volt a kivitelezés.

 

Körülbelül 6-7 percig tartott a Palace mezõnyfölénye, azt követõen a United ismét átvette a játék irányítását és leginkább a hazai térfélen folyt a játék. A mezõnyfölénynek a 60. percben meg is lett az eredménye. Januzaj szedett össze egy labdát a bal szélen, két védõ között passzolt Evrához, akit Chamakh elgázolt, Oliver játékvezetõ pedig jogosan mutatott a büntetõpontra. A tizenegyest van Persie kíméletlenül értékesítette, megszerezve a vezetést a Unitednek.

 

 

Annak a Unitednek, amelyik szerencsére nem ült rá az elõnyre és hamar esély adódott az elõny növelésére. Mata és Rooney remek összjátéka után Fellaini került lövõhelyzetbe, a jobb alsóba tartó labdát azonban Speroni fogta.

 

Közben a másik kapunál az éppen padról beálló Jerome került helyzetbe, de Gea azonban hatalmasat hárított.

 

A 69. percben Evra az alapvonalról próbálta becenterezni a játékszert, ami egy védõrõl Rooney elé pattant, a csatár pedig hatalmas gólt varrt a bal felsõ sarokba, 0-2

 

 

Egy perccel késõbb újabb gól eshetett volna, Januzaj indította Robint, aki 2-3 csel után kissé kisodródott helyrõl lõtt, de a labda a felsõlécrõl visszapattant a mezõnybe.

 

A kétgólos elõny tudatában David Moyes cserékkel frissítette csapatát, mely jól járatta a labdát, bár ez inkább csak az elõny megtartását célozta meg. Ami sikerült is, hiszen a Sasok képtelenek voltak komoly helyzetet kialakítani, így a United megérdemelten hozta el a három pontot az igen csak nehezen bevehetõ Selhurst Parkból.

 

 

Premier League, 27. forduló

Crystal Palace 0-2 Manchester United

Selhurst Park, 24571 nézõ

 

Vezette: Michael Oliver

 

 

Palace: Speroni - Ward, Dann, Delaney, Parr - Ince(Gayle 85.), Jedinak, Ledley, Puncheon - Chamakh(Bolasie 74.) - Murray(Jerome 66.)

Nem használt cserék: Hennessey, Bannan, Dikgacoi, Gabbidon

 

United: De Gea - Smalling, Ferdinand, Vidic, Evra - Carrick, Fellaini(Fletcher 88.) - Mata, Rooney, Januzaj(Giggs 80.) - van Persie(Valencia 80.)

Nem használt cserék: Lindegaard, Young, Kagawa, Hernandez

 

Gólszerzõ: van Persie 62' (11-es), Rooney 69'

 

Sárga lap: Vidic, Giggs

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!