Rio: Ez a gyõzelem nem döntõ tényezõ

Rio Ferdinand szerint az Arsenal elleni gyõzelem nagy eredmény, de semmiképp nem a szezont erõsen befolyásoló tényezõ.


A Vörös Ördögök ezzel a gyõzelmükkel a tabella élére kerültek úgy, hogy egy mérkõzéssel kevesebbet játszottak a többi riválissal szemben.

Ferdinand szerint ez a gyõzelem kell legyen a mérvadó a továbbiakra nézve, amikor is a legjobb csapatok ellen lépnek pályára.

Legközelebb vasárnap tudják bizonyítani a United labdarúgói, hogy mennyire jól tudnak játszani, amikor nagy a tét, ugyanis akkor Nyugat-Londonba látogatnak, ahol a jelenleg regnáló bajnok Chelsea vendégeként lépnek pályára.

"Ez egy nagy eredmény." - mondta Rio az Arsenal elleni 1-0-ás gyõzelem után. "Nem a szezon meghatározó ereménye ez, de mindenképp nagy eredmény. Ráadásul olyan csapat ellen, amely a táblázat elején foglal helyet. Tavaly az ilyen mérkõzéseken nem azt nyújtottuk, amit kellett volna. De ez az eredmény jó jel arra nézve, hogyan is folytassuk."

A United remek teljesítményt produkált, amire Ferdinand nagyon büszke. "Nagyon jók voltunk. Nyomást gyakoroltunk rájuk. Az egyik legfontosabb dolgunk az volt, hogy kimenjünk a pályára és nyomás alá helyezzük õket, nem adva idõt nekik arra, hogy labdázgassanak."

 

 



"Egy olyan csapat, mint az Arsenal ha idõt kap és labdát tarthat, veszélyes rád nézve, mert minõségi játékosaik vannak a pálya minden részén. Ezért próbáltunk minél kevesebb idõt adni nekik."

A Manchester védekezése hétfõ este kiválót alkotott, de Rio szerint ehhez kellettek a többiek is.

"Ahhoz, hogy trófeákat nyerjünk, muszáj végig csúcsformában lennünk. Nem csak a hátsó négyesnek és a kapusnak kell védekeznie. Ez egy csapat, mindig ezt mondom. Bármi is történik a pályán, mi együtt szerzünk gólokat és együtt mentjük meg csapatunkat a góloktól. Ha mi már legelöl védekezünk, kemény csapatokat is legyõzhetünk."

Egy hónappal ezelõtt, amikor az Aston Villa 2-0 arányban vezetett, nagyon messzinek tûnt a bajnoki elsõ hely, ám most kiváló pozícióból várhatják a Vörös Ördögök a folytatást.

Rio nem igazán lepõdött meg ezen: "Ha körülnézek az öltözõben, sok fantasztikus játékost látok. Soha nem kételkedtem magunkban és abban, mire is vagyunk képesek. Ha koncentrálunk és a jó megoldásokra összpontosítunk, mi nagyon nehéz ellenfél vagyunk bárki számára."

Most a Chelsea a következõ ellenfél a hétvégén.

"Szép lenne ugyanilyen eredmény ott is." - tette hozzá Rio. "Nagyon szép lenne!"
 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!