West Bromwich Albion 0-3 Manchester United

Magabiztosan nyertek a Vörös Ördögök a West Brom otthonában.


Tapogatózással indult a találkozó, az elsõ 10 perc csupán a mezõnyben passzolgatásról szólt, a kapuk nem forogtak veszélyben. 

 

Az elsõ helyzet a hazaiak elõtt adódhatott, amikor Anichebe a félpályán megiramodott, Chris Smalling kicsit lemaradt, de még idõben beérte ellenfelét és a tizenhatoson belül szerelni tudott.

 

A másik kapu elõtt Juan Mata zseniális meglátás után a védõk között kiugró Adnan Januzaj elé varázsolta a játékszert, a fiatal szélsõ azonban kézzel szelídítette meg azt, ezért a játékvezetõ sárga lapot adott a belgának.

 

Az elsõ negyedóra végén beszorította kapuja elé ellenfelét David Moyes csapata, sorra jöhettek a szögletek, a harmadik sarokrúgás után Marouane Fellaini fejesébe Brunt ért bele, majd Mulumbu mentett a gólvonal elõtt.

 

Kezdett a hazaiak fölé nõni a manchesteri csapat, szinte alig lépte át a félpályát az Albion, ám Matáék komolyabb helyzetig nem jutottak el.

 

A 28. percben Brunt balról ívelt kapu elé, Amalfitano megelõzte Smallingot, fejesét azonban könnyedén fogta David de Gea. Egy perccel késõbb óriási gólszerzési lehetõség adódott a United elõtt. Mata és Januzaj remeklése után a belga csodásan ívelt Rafael fejére, Ben Foster azonban hatalmasat védett, a labdát a felsõlécre tolta.

 

A 34. percben Rafael cselezgetett, Brunt felrúgta, szabadrúgást kapott a Moyes-csapat a büntetõterület sarkáról. Robin van Persie végezte el a pontrúgást, a beadására kiválóan érkezett Phil Jones és 8 méterrõl kapuba bólintott, 1-0 a Unitednek.

 

 

Nem sokkal késõbb egy szöglet után Olsson fejelt, Yacob a kapu elõtt vállal találta el a labdát, ami így De Gea kapuja fölé szállt.

 

Nem sok volt a félidõbõl, amikor Anichebe fordult le Jonesról, lövése azonban elkerülte a hosszú alsót. Szinte azonnal hatalmas játékvezetõi hibának lehettünk szemtanúi. Remekül iramodott meg Januzaj a bal szélen, látta, hogy van Persie a hosszún sprintel, felívelte a labdát a holland felé, Foster elvétette a labdát, de végül a kezére pattant az és mivel a kapus a tizenhatoson kívül volt, szabadrúgás járt volna a manchesterieknek, ám Moss továbbot intett.

 

Fordulás után kissé harciasabb lett a találkozó, sokszor állt a játék szabálytalanságok miatt. Fõleg van Persie járt az élen ebben, ám szerencsére megúszta a kiállítást azt követõen, hogy a félidõ elején összeszedett egy sárgát már.

 

Az 52. percben járt a találkozó, amikor Gera és Anichebe összjátéka után a magyar támadó lövését könnyedén fogta De Gea. Öt perccel késõbb jobbról Anichebe laposan kapu elé lõtt, Mata azonban hatalmasat mentett a kapu torkából. Szinte ebbõl fordult is a manchesteri csapat, van Persie bal szélrõl csodás passzal hozta helyzetbe Fellainit, a belga lövését azonban blokkolta a hazai védelem.

 

David Moyes úgy gondolta, jobban tenné, ha lecserélné a holland csatárt, helyére Danny Welbeck állt be, aki szûk 30 percet kapott a találkozón.

 

A 65. percben növelte elõnyét a bajnok. Mata-Rooney-Mata-Rafael volt a labda útja, a brazil bekk varázslatos beadást tekert kapu elé, Rooney üresen érkezett és közelrõl könnyedén bólintott Foster kapujába, 0-2.

 

 

Néhány perc múlva a jobb szélen vezetett zseniális támadást a manchesteri csapat, a labda onnan a másik oldalra került, Januzaj laposan próbált centerezni, de a védelem menteni tudott.

 

Az utolsó 15 perc hazai lehetõségekkel indult, Anichebe ugratta ki Gerát, De Gea azonban a rövidnél nagyot védett, majd Fellaini fejelt ki egy jobbról érkezõ beadást, a labda azonban ellenfélhez került, Rafael azonban nagyszerûen blokkolt.

 

A 82. percben minden eldõlt. Fellaini és Rooney passzolgatása után az angol csatár kiugratta Welbecket, aki higgadtan a hosszúba tekert. Szép góllal már 0-3 volt az állás.

 

Ez pedig nem változott a mérkõzésen, a United megérdemelten nyert, magabiztosan, olykor igazán szépen játszva.

 

 

Premier League, 29. forduló

West Bromwich Albion 0-3 Manchester United

The Hawthorns, 26184 nézõ

 

Vezette: Jonathan Moss

 

 

West Brom: Foster - Reid(Sessegnon 60.), McAuley, Olsson, Ridgewell - Yacob(Morrison 40.), Mulumbu - Amalfitano, Gera, Brunt(Berahino 66.) - Anichebe

Nem használt cserék: Myhill, Dawson, Vydra, Thievy

 

United: De Gea - Rafael(Vidic 87.), Smalling, Jones, Evra - Carrick, Fellaini - Mata, Rooney, Januzaj(Kagawa 76.) - van Persie(Welbeck 63')

Nem használt cserék: Lindegaard, Fletcher, Giggs, Young

 

 

Gólszerzõ: Jones 34', Rooney 65', Welbeck 82'

 

Sárga lap: Anichebe illetve Januzaj, van Persie 

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!