Manchester United 0-3 Liverpool

Komoly játékvezetõi hátszéllel, de teljesen megérdemelten nyert az Old Traffordon a Liverpool.


Nagy iramban, de kevés lehetõséggel indult a találkozó. Az elsõ 15 percben csupán egy Sturridge lövést jegyezhettünk fel, de ez is jócskán kapu mellé szállt. 

 

Hatalmas harc folyt a pályán, számtalan kemény becsúszással fûszerezve, majd a 20. percben Sturridge ugrott ki a védõk között, de lövése nagyon gyengére sikerült.

 

Egy perccel késõbb Wayne Rooney iramodott meg, már a tizenhatoson belül járt, lövését azonban a védelem blokkolta.

 

A 28. percben Sturridge ívelt elõre, Nemanja Vidic röviden mentett, Joe Allen lövését azonban David de Gea könnyedén fogta. Nem sokkal késõbb Rafael da Silva ámokfutása következett, elõször Gerrardra csúszott rá, amiért sárga lapot kapott, majd egy perccel késõbb Suarez kiváló labdaátvétele után belekapott a játékszerbe, amiért Clattenberg jogosan ítélt büntetõt. A brazil védõ örülhetett, hogy nem kapta meg azonnal második sárgáját és így a pályán maradhatott. A tizenegyest Gerrard magabiztosan lõtte a bal kapufa mellé, megszerezve a vezetést a vendégeknek.

 

 

A félidõ végét meghúzta a hazai gárda, elõször Rafael megindulása után Robin van Persie lõhetett, de Skrtel szögletre mentett, majd Adnan Januzaj jobboldali labdájával ismét a brazil bekk iramodott meg, majd okosan, a második hullámban érkezõ Rooney-hoz továbbított, aki egybõl lõtt, Mignolet nagyszerûen hárított, a kipattanót Rooney ismét ellõtte, de ezúttal blokkoltak a védõk.

 

A második játékrész elején sokkolóan hatott a Unitedre, hogy a vendégek megkapták második büntetõjüket is, amikor Jones testtel lökte Allent. Gerrard ezt is bevágta, megduplázva a Pool elõnyét.

 

Percekkel késõbb Johnson kezére pattant a labda, amikor a védõ szögletre kívánt menteni, ilyenért a United ezen a napon nem kapott tizenegyest, mint ahogy akkor sem, amikor Mignolet letaglózta Vidic-et egy szögletet követõen. Ráadásul Flanagan nem kapta meg második sárga lapját a 65. percben, amikor Rafael ellen szabálytalankodott. 

 

A hazaiak alig jutottak el a kapuig, a Liverpool pedig a kontrákra rendezkedett be és rendre lövésig jutott, de sem Henderson, sem Gerrard nem tudott betalálni.

 

A 77. percben Clattenburg "nagyszerûen" megette Sturridge homorítását, amiért a vendégek megkapták harmadik büntetõjüket, Vidic pedig második sárga lapját, így idõ elõtt mehetett az öltözõbe. Gerrard állt a labda mögé, de ezúttal a kapufát találta el, maradt a 0-2.

 

 

Nem sokáig, mert Sturridge pocsék lövése a védelemrõl Suarez elé pattant, aki könnyedén értékesítette helyzetét, 0-3. Sõt, a csatár közel állt a 0-4-hez is, miután Jones-ból bolondot csinált, de Gea azonban óriási bravúrral hárított.

 

A meccs végén még Sturridge kaphatott volna büntetõt, de Clattenburg valószínûleg már nem akarta sokkolni a manchesterieket.

 

Összességében elképesztõen pocsék játékvezetõi teljesítmény mellett a United nem érdemelt pontot, mert a Liverpool jobban teljesített.

 

 

Premier League, 30.forduló

Manchester United 0-3 Liverpool

Old Trafford

 

Manchester United: De Gea - Rafael, Jones, Vidic, Evra - Fellaini(Cleverley 76.), Carrick - Mata(Ferdinand 87.), Rooney, Januzaj(Welbeck 76.) - van Persie.

Cserék: Lindegaard, Young, Valencia, Kagawa

 

Liverpool: Mignolet - Johnson, Skrtel, Agger, Flanagan - Henderson, Gerrard(Lucas 87.), Allen - Sterling(Coutinho 72.), Sturridge(Aspas 90.), Suarez.

Cserék: Brad Jones, Moses, Sakho, Cissokho

 

Gólszerzõ: Gerrard 34' (11-es),  46' (11-es), Suarez 84'

 

Kiállítva: Vidic 77'


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!