Vida élvezi a vezetõ szerepét

Nemanja Vidic játékával igazolja, hogy a lehetõ legjobb döntés volt Sir Alex Ferguson részérõl csapatkapitánnyá való kinevezése.


 

„Azt akartuk, hogy egy olyan játékos legyen a kapitány, akire mindig lehet számítani és elképzelhetetlen nélküle a kezdõcsapat” -indokolta Sir Alex Ferguson döntését anno Vidic kijelölésekor. Erre a sziklaszilárd szerb védõ maximálisan rá is szolgált, hiszen már 5 éve kirobbanthatatlan a Vörös Ördögök védelmének közepérõl.

 

„Nagyon büszek vagyok” -mondta Vidic a United Reviewnak.

 

„Meglepetésként ért a dolog, de élvezem a szerepet. Nem változtam sokat amióta kapitány lettem, de jobban meg kell gondolnia mindent az embernek. Figyelnem kell a viselkedésemre, a játékomra, lényegében jó példát kell mutatnom a pályán és azon kívül is.”

 

Vidic bár nagyon büszke szerepkörére, a mindig szerény védõ nem gyõzi hangsúlyozni, õ is csak egy a csapat rengeteg klasszisa közül.

 

 

 

 

„Rio, Gary, Giggsy, Scholesy, Edwin az igazi példaképek. Nekik köszönhetõen válik a többi játékos is igazán fantasztikussá. Õk segítenek nekem is a fejlõdésben, én pedig ugyanígy szeretnék segíteni a fiataloknak.”

 

Vidic, mint a Crvena Zvezda korábbi kapitánya és a szerb válogatott csapatkapitány helyettese már megszokta a karszalaggal járó felelõsséget, de mentalitásán ez semmit sem változtatott.

 

„Persze változott a helyzet. Én vezetem ki a csapatot, én állok ott a pénzfeldobásnál, de ez igazából a játékban nem látszik. Mint védõ, mindig sokat beszélek a pályán, fontos a kommunikáció és teljesen mindegy hogy a kapitány-e az ember vagy sem.”

 

„Amikor játszom próbálok nem is gondolni erre, csak teszem a dolgom, hozom ami a csapat számára a legjobb, amit mindig is tettem.”

 

Vidic kiemelkedett a védelembõl az idei szezonban és bevallása szerint ebben nagy szerepe van „párjának” Rio Ferdinandnak is. Vida korábbi válogatottbeli csapattársához, Mladen Kristajic-hoz hasonlította a kettõjük közötti összhangot.

 

„Én és Rio nagyon jól megértjük egymást a pályán. Rajta kívül Mladen Kristajic volt az akivel hasonló módon nagyon hatékony párost alkottunk. Nem akarok tiszteletlen lenni persze azokkal a védõkkel akikkel pályafutásom során játszottam, de az eredmények amiket ezzel a két emberrel elértem mutatják milyen tökéletes kapocs is volt köztünk. Mindig segítettük és fejlesztettük egymást azért hogy jobb labdarúgók legyünk.”

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!