West Ham United 0-2 Manchester United

Wayne Rooney duplájával a Vörös Ördögök remek gyõzelmet arattak az Upton Parkban.


David Moyes meghúzta azt, amit sokan reméltek. Wayne Rooney került elõre, Juan Mata mögé. 

 

Nem is mûködött rosszul ez, kiegészülve Shinji Kagawával és Ashley Younggal, ez a négyes rengeteget mozgott, a játékosok sokszor változtatták a pozíciójukat.

 

Mégsem õk, hanem Marouane Fellaini került helyzetbe elõször. Young beadását a belga remekül fejelte kapura, Andy Carroll azonban a kapu elõtt menteni tudott. Még öt perc sem telt el, amikor Kagawa labdát szerzett, indította Matát, aki kissé kiszorított helyzetbõl a rövidet célozta meg, Adrián azonban hárított.

 

A 8. percben aztán olyat láthatott a közönség, amit csak ritkán látni. Young felszabadított, Rooney felugrott fejelni a félpályánál Tomkins-szal, de egyikük sem érte el a labdát, Rooney azonban lecsapott a játékszerre és mivel a kapus kint állt, hatalmas helyzetfelismeréssel 45 méterrõl kapura ívelt. A kivitelezés sem volt rosszabb, mint maga a felismerés, így gólt érdemelt mindez. 

 

 

Két perccel késõbb egy szöglet után Diamé jutott lövéshez, Alex Büttner azonban nagyot mentett a vendég kapu elõterében.

 

Az elsõ negyedóra végén a West Ham pontrúgásokig jutott, ezekbõl próbált helyzetbe kerülni, Carrollnak sikerült is kétszer fejelnie, de egyszer nem talált kaput, majd bólintását David de Gea biztosan fogta.

 

Bõ öt percnyi hazai fölény után a manchesteriek ismét egyre többet kerültek helyzetbe, elõször Darren Fletcher labdaszerzése után Mata indította Kagawát, a japán lövését Adrián védte, majd négy a négy elleni szituáció alakult ki, melyben Rooney a bal szélrõl gurított a második hullámban érkezõ Mata elé, a spanyol lövését ismét hárította Adrián.

 

A 33. percben Nolan esett el a tizenhatoson belül, de a játékvezetõ - helyesen - nem ítélt büntetõt, a United pedig kontrázott, Young jobbról kapu elé tekert, a visszafutó Noble tisztázni szeretett volna, ehelyett Rooney-t hozta kihagyhatatlan helyzetbe, az angol csatár köszönte szépen, közelrõl növelte meg csapata elõnyét.

 

 

A szünet elõtt még Rooney szabadrúgása kerülte el a kaput, ami után Mata, Kagawa és Rooney passzolgatott, minek végén az angol tüzelt kapu fölé, majd Fellaini labdaszerzését követõen Mata kapott remek átadást, aki Rooney-t találta meg nagyszerûen, Wayne azonban csúnyán eltörte a labdát.

 

Az újrakezdést követõen pár percre beszorította ellenfelét Sam Allardyce gárdája, ám helyzetek nem jöttek Nolanéktõl. A Kalapácsosok láthatóan teljesen tanácstalanok voltak, míg a vendégek már nem igazán erõltették a támadásokat, bár kontrajátékra berendezkedve sikerült még veszélyeztetniük, sõt õk voltak közelebb az újabb gólhoz.

 

A félidõ elsõ említésre méltó helyzetére egészen a 68. percig kellett várni, ekkor Young centerezését mentették a védõk a kapu elõl az utolsó pillanatban. 

 

Mivel úgy tûnt, a WHU képtelen áttörni a védelmet, Moyes nyugodtan pihentethette Rooney-t és Matát, már nem igazán kellett, hogy mindenképp a pályán legyenek, jól jöhet minden perc pihenõ a keddi városi derbi elõtt.

 

A második játékrész legkomolyabb hazai helyzete a 80. percben érkezett, Jarvis jobbról jövõ beadására de Gea nem lépett ki, a labda azonban szerencséjére Carlton Cole elõtt is elsuhant.

 

Szinte azonnal kontrázott a bajnok, a csereként pályára lépõ Danny Welbeck iramodott meg, jól szöktette Kagawát, a japán azonban túl magas beadást adott Javier Hernandeznek, aki szinte üresen várta a labdát.

 

A lefújás elõtt még Fellaini tört elõre, Nocerino rángatta, majd végül hátulról becsúszva eltalálta a középpályás lábát, Lee Mason azonban nem ítélt büntetõt.

 

A Vörös Ördögök magabiztosan, remek labdajáratásokkal, elöl és a középpályán rengeteg mozgással játszva megérdemelten nyertek.

 

 

Premier League, 31. forduló

West Ham United 0-2 Manchester United

Upton Park

 

West Ham: Adrián - Demel, Collins, Tomkins, McCartney - Taylor((Nocerino 83.), Noble - Diamé(Jarvis 58.), Nolan(C.Cole 72.), Downing - Carroll

Nem használt cserék: Jaaskalainen, Reid, J.Cole, Armero

 

United: De Gea - Rafael, Carrick, Jones, Büttner - Fletcher, Fellaini - Young, Mata(Welbeck 78.), Kagawa - Rooney(Hernandez 77.)

Nem használt cserék: Lindegaard, Evra, Cleverley, Januzaj, Nani

 

Gólszerzõ: Rooney 8', 33'

 

Sárga lap: Taylor, Collins illetve Rafael


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!