Manchester United 0-3 Manchester City

Akaratgyenge játékkal ne várjunk mást, mint sima vereséget.


Pocsékul indult a meccs a Vörös Ördögök számára, azonnal vezetést szerzett a City. Silva került óriási helyzetbe, ám Rafael hatalmasat mentett, de a kipattanót összeszedték a vendégek, Nasri kapott labdát, aki egy csel után lõtt, de a kapufát találta el, az arról kipattanót Dzeko 3 méterrõl kapuba pofozta. 

 

A bekapott gól nagyon megzavarta a hazaiakat, a vendégek pedig az elsõ 10 percben lerendezhették volna a találkozót, amikor Rio Ferdiand elcsúszását követõen rossz labdát adott Michael Carrick-nek, amibõl azonnal fordultak a Kékek, Silva került helyzetbe, lövése azonban nagyon gyengére sikeredett, Phil Jones kihozta a játékszert a kapu elõterébõl.

 

Az elsõ negyedórát követõen kezdett magára találni David Moyes csapata, egyre többet birtokolta a labdát, de 1-1 rossz átadás után a City bármikor visszatámadhatott. Így volt ez a 18. percben, ekkor David de Gea nagyon rossz kirúgását Touré egybõl elõre tette Silvának, aki Dzekót játszotta meg, a csatár 15-rõ lõtt, de Gea azonban javította hibáját és csodálatos vetõdéssel hárított.

 

Egy perc múlva végre hazai helyzetet is feljegyezhettünk. Wayne Rooney szöktette Juan Matát a bal szélen, aki laposan kereste Danny Welbecket, ám Kompany menteni tudott az utolsó pillanatban. Nem sokkal késõbb Rooney lövését könnyedén fogta Hart, majd Carrick csodás felívelését Welbeck mellet Marouane Fellaini elé tálalt, a belga lövését azonban fogta Hart.

 

Sokat javított a labdabirtokláson a United, ám igazán komoly lehetõségek hiányoztak tõlük, miközben továbbra is benne volt a játékukban egy rossz passz, amibõl a vendégek megindulhattak.

 

A félidõ elõtt még Mata elõtt adódott lehetõség, de a spanyol támadó nem talált kaput.

 

A szünetben Moyes cserére szánta el magát, Tom Cleverley helyett pályára küldte Shinji Kagawát.

 

Jobban kezdte a második játékrészt a City, szögleteket harcolt ki, egyikbõl az 52. percben nagy helyzet alakult ki, Kompany csúsztatása után Fernandinho bólintott kapu fölé.

 

A következõ szögletük már góllal zárult, Ferdinand úgy gondolta, nem követi Dzekót, aki teljesen üresen, hét méterrõl a rövid felsõbe lõtt, 0-2.

 

 

Az újabb gól után visszaállt térfelére a Pellegrini-csapat és leginkább kontrákra játszott, miközben a hazaiak nem igazán pörögtek fel.

 

Húsz perc volt a mérkõzésbõl, amikor Rooney iramodott meg, passzolt Welbeckhez, aki egy csel után tüzelt, Hart azonban a helyén volt. Akárcsak két perc múlva, amikor Danny sarokkal próbálta kapuba juttatni a játékszert Rafael beadását követõen.

 

Az angol csatárnak ez volt az utolsó próbálkozása a találkozón, helyére Javier Hernandez állt be az utolsó negyedórára.

 

A 81. percben balról, a tizenegyes ponttal majdnem egyvonalban szabadrúgáshoz jutott a hazai gárda, amit Rooney kapura tekert, Hart ezúttal is a helyén volt, nagyszerûen öklözte ki a labdát.

 

Lassan csordogált a meccs utolsó tíz perce, a végére ráadásul újabb gólt kapott a csapat. Milner beadása Jonesról persze, hogy ellenfél elé pattan - mint ahogy idén számtalanszor - Touré Evra mellett egy csellel tisztára játszotta magát és 15 méterrõl kilõtte a hosszú alsót, 0-3.

 

 

Premier League

Manchester United 0-3 Manchester City

Old Trafford, 75203 nézõ

 

Vezette: Michael Oliver

 

Manchester United: De Gea - Rafael, Ferdinand, Jones, Evra - Carrick, Cleverley(Kagawa 46.), Fellaini(Valencia 66.) - Mata, Welbeck(Hernandez 77.), Rooney

Nem használt cserék: Lindegaard, Büttner, Fletcher, Young

 

Manchester City: Hart - Zabaleta, Kompany, Demichelis, Clichy - Yaya Toure, Fernandinho - Nasri(Milner 74.), Silva, Navas(Garcia 68.) - Dzeko(Negredo 79.)

Nem használt cserék: Pantilimon, Kolarov, Lescott, Jovetic

 

Gólszerzõ: Dzeko 1', 56', Touré 90'

 

Sárga lap: Welbeck, Fellaini illetve Kompany, Fernandinho


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!