Manchester United 4-1 Aston Villa

Nagyszerû gyõzelmet aratott David Moyes csapata.


A mérkõzés elején az Old Trafford közönsége megmutatta, hogyan kell kiállni imádott klubjuk mellett és a bizonyos transzparenst nem nézték jó szemmel, sõt a menedzsert éltették utána.

 

Nem indult jól a találkozó, már ami az eredményt illeti, hiszen Ashley Young labdaeladása után Rafael szabálytalankodott a tizenhatos elõterében, a megítélt szabadrúgást Westwood kiválóan tekerte a kapuba. David de Gea bár beleért, de nem tudott hárítani, így megszerezte a vezetést a Villa.

 

A gól kicsit megzavarta a hazaiakat, ami ahhoz vezetett, hogy újabb szabadrúgást követõen Clark került helyzetbe, de a védõ kapu fölé fejelt. 

 

A 17. percben jártunk, amikor Young beadásáról centikkel maradt le Wayne Rooney, ám három perccel késõbb az angol csatár már nem maradt le egy átadásról sem. Shinji Kagawa balról befelé indult meg, majd Rooney fejére varázsolta a játékszert, Wayne pedig csodás fejessel vette be Guzan kapuját, kiegyenlítve az eredményt.

 

 

Az egyenlítést után a manchesteriek sokkal többet tartották a labdát ellenfelüknél és leginkább a vendég térfélen folyt a játék, ám újabb gól nem jött egészen az utolsó percig. Ekkor Kagawa szöktette Juan Matát, aki vissza akarta húzni a labdát, de Bacuna elsodorta õt, amiért Martin Atkinson büntetõt ítélt - teljesen jogosan, csupán az a kérdés, a Villa bekkjét miért nem állította ki, hiszen gólhelyzetben lévõ játékos ellen szabálytalankodott.

 

A tizenegyest Rooney magabiztosan értékesítette, Guzan bár érezte a sarkot, elérhetetlen volt számára a játékszer, ezzel fordítottak a Vörös Ördögök.

 

 

A szünetet követõen Rafael helyett Michael Carrick állt be, így Phil Jones kikerült jobb bekknek, Carrick pedig belsõ védõt játszott. Hamar dolga is akadt, Benteke óriási helyzetben nem találta el a labdát, ami a csatár elõtt maradt, ám a United angol középpályása nagyot mentett.

 

Az 54. percben ismét Benteke került helyzetbe, Albrighton beadását fejelte centikkel kapu fölé. Helyzetek maradtak ki itt, gól született ott. Büttner fejelt az ellenfél tizenhatosának elõterébõl elõre, Marouane Fellaini nem volt lesen, tõle Matához került a labda, aki egyet tolt rajta, majd remekül kilõtte a jobb alsót, megduplázva csapata elõnyét.

 

 

A biztos elõny nem tett jót a találkozónak, a hazaiak már nem erõltették a támadásokat, míg a vendégekbõl hiányzott az átütõerõ. Azért még így is volt helyzete a Moyes-csapatnak, elõször a csereként beálló Adnan Januzaj lövését fogta Guzan, majd egy hosszan elõreívelt labdát Rooney szelídített meg, egyet tolt, majd Guzanbe bombázott közelrõl.

 

A 78. percben bealudt a United védelme, legalábbis Jones biztosan, mert egy felívelt labdára lecsapó Benteke miatta nem volt lesen, a csatár azonban centikkel lemaradt a játékszerrõl, pedig hatalmas helyzet lehetett volna.

 

A Villa ezen kívül még egy Tonevtõl jött próbálkozást jegyezhetett fel, de ebbõl sem lett gól. Nem úgy a másik kapunál, ahol Januzaj nagyszerû megoldása után Javier Hernandez állította be a 4-1-es eredményt.

 

Teljesen megérdemelt manchesteri siker született, több remek megoldással és nagyszerû mozgásokkal fûszerezte a játékot, bár még mindig nem hibátlan a hazai gépezet.

 

 

Premier League, 32. forduló

Manchester United 4-1 Aston Villa

Old Trafford, 75368 nézõ

 

Vezette: Martin Atkinson

 

United: De Gea - Rafael(Carrick 46.), Vidic, Jones, Büttner - Fletcher, Fellaini - Young, Mata, Kagawa(Januzaj 68.) - Rooney(Hernandez 75.)

Nem használt cserék: Amos, Nani, Giggs, Welbeck

 

Villa: Guzan - Bacuna, Vlaar, Clark, Bertrand - Westwood, Delph - Albrighton(Lowton 78.), Weimann, Agbonlahor(Tonev 71.) - Benteke

Nem használt cserék: Steer, Robinson, Sylla, Bennett, Holt

 

Gólszerzõ: Rooney 20', 45'(11-es), Mata 57', Hernandez 91' illetve Westwood 13'

 

Sárga lap: Rafael, Büttner illetve Bacuna, Bertrand, Clark

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!