A-tól Z-ig: Manchester United vs. Chelsea 1. rész

Ma a Vörös Ördögök Londonba látogatnak, hogy a Stamford Bridgen farkasszemet nézzenek a regnáló bajnok Chelseavel. Nézzük az összecsapás ABC-jének elsõ részét....


Abramovics: Roman Abramovics 2003-ban felvásárolta a Chelsea-t, amelyet követõen egy addig precedens nélküli játékosvásárlási hullámmal az élcsapatok közé repített. Az orosz mágnás azóta több bajnoki címnek, FA-kupa elsõségnek örülhetett, ám a Bajnokok Ligája-diadal azóta is megmászhatatlan hegynek tûnik a brit fõvárosban, hiszen a Kékek mindössze egyszer jutottak el olyan magasságokig, hogy egyáltalán esélyük legyen rá, ám a dolog sírva végzõdött (volt akinek nem.... :)).

 

Bonetti aka. "A macska": Peter Bonetti több mint 700 mérkõzésen lépett pályára a Chelsea színeiben, búcsúmérkõzésén, 1979. szeptember 17-én pedig a Manchester United volt az ellenfél búcsúmérkõzésén. A Chelsea kétszer is vezetést szerzett, amelyet a Vörös Ördögök mindig ki tudtak egyenlíteni, majd Arthur Albiston révén a vezetést is megszerezték, ám végül a Chelsea gyõzött 5-3-ra.

 

 

Charlton: Sir Bobby 758 alkalommal húzhatta magára a United mezét, amelyet utoljára egy Chelsea elleni Stamford Bridgen rendezett találkozón tehetett meg (a hazaiak nyertek 1-0-ra). A klub legendája tartja a Kékek ellen legtöbb szerzett gól rekordját, amelyet 30 mérkõzésen szerzettt 10 góljával állított fel. Õt követi Denis Law 14 mérkõzésen lõtt 9 találatával, majd jön Dennis Violet és Mark Hughes 15, illetve 16 mérkõzésen szerzett 8 góljukkal.

 

Dawson: Alex Dawson mesterhármast szerzett a United színeiben az 1960. december 26-i 6-0-s gyõzelem alkalmával, amely a legnagyobb gyõzelem azóta is a Kékek ellen - ráadásul a Boxing Day-en.

 

Eleven (Tizenegy): Ennyi gól született az 1954. október 16-án lejátszott, a két klub történetének talán legjobb mérkõzésén, ahol két támadószellemû csapat próbált meg mindent megtenni a gyõzelemért. A Chelsea bajnoki címével végzõdõ szezon egyik csúcspontján Dennis Violet döntött el a mérkõzést, aki mesterhármast szerzett, míg Tommy Taylor egy, Jackie Blanchflower egyet. A mérkõzés embere a másik oldalról, az öt gólt szerzõ Johnny Berry volt.

 

 

Fangzhou: A kínai csatár, Dong Fangzhou 2007. május 9-én a Chelsea elleni idegenbeli bajnokin debütált a felnõtt csapatban, amely a szezon utolsó mérkõzése volt, a bajnoki címmel a zsebben. Dong a következõ szezonban még kétszer lépett pályára, majd az idény végén távozott az Old Traffordról. 


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!