Stepney De Geát dicséri

David De Gea lett márciusban a hónap játékosa a ManUtd.com-on tartott szavazás alapján, így ezzel együtt már öt ilyen díjat zsebelt be az elmúlt három év alatt. Alex Stepney, Európa Kupa gyõztes, egykori Vörös Ördög értékelte a kapus teljesítményét.


Számomra ez a díj szimbolizálja David De Gea egész szezonban látható fejlõdését, és remek teljesítményeit, amibõl márciusban különösen sokat láthattunk. Azt kell, hogy mondjam, idén ismét egy fokkal feljebb lépett. Egyre magasabb színvonalat képvisel, ezért nagyszerû figyelemmel kisérni a fejlõdését a Unitednél.

 
David egy zseniális dupla védést mutatott be az Olympiacos ellen és talán ez volt az egyik legkiemelkedõbb pillanata a múlt hónapban. Néha talán azt gondolja az ember, hogy egy kissé túl szabad szellemû amiért sokszor a lábával hárítja a lövéseket, de mostanában egyre több hálóõr használja ezt a technikát, és ha Davidnek is bevált, akkor miért változtatna rajta? Már láttük tõle ezt párszor, különösen a tavalyi, Real Madrid elleni védése maradt errõl emlékezetes.
 
 
Érdekes megfigyelni, hogy mennyire jól teljesített ahhoz képest, hogy a hátsó négyes szinte állandóan különbözõ összeállításban szerepelt elötte. Remekül összefogta a védelmet maga elött, és rekord számú, kapott gól nélküli meccset jegyezhet a neve mellett.
 
Figyelemmel követem a meccsek közben és azt látom, hogy rengeteget kommunikál a védõkkel - ez sokat jelent a védelem számára. A területén belül is Õ az úr, ez szintén a fejlõdésnek a jele. Akkor is helytáll amikor nincs nála a labda, uralja a büntetõ területet, ez pedig lényeges, hogy fellelhetõ legyen a pályán.


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!