De Gea európai kupában akar szerepelni

David de Gea elmondása szerint a Manchester Unitednél eltökéltek, hogy biztosítsák következõ szezonbeli szereplésüket az európai kupaporondon.


A jelenleg regnáló angol bajnok gyakorlatilag egy pillanatig se tudthatta magát olyan helyzetben, hogy esélye legyen a címvédésre a 2013/2014-es szezonban, de ami még ennél is fájóbb, hogy gyakorlatilag már hónapok óta kész tényként kell kezelni hogy hosszú évek után a Bajnokok Ligájáról is lemaradnak.

 

David Moyes legénysége - a skót menedzser elsõ idényében gyakorlatilag végig - a hetedik helyen tanyázik, kilenc ponttal lemaradva a top négytõl, három egységgel pedig a hatodik Tottenham Hotspurtõl.

 

A Spurs megelõzése biztos indulást jelenthetne a Vörös Ördögök számára az Európa-liga jövõ évi küzdelmeiben, a csapat spanyol kapusa, David de Gea szerint pedig csapata elsõ számú célja, hogy biztosítsák az európai kupaporondon való szereplést a következõ szezonra is az Old Traffordon.

 

"Még számos fontos mérkõzést kell játszanunk. Mi vagyunk a Manchester United, és az a kötelességünk, hogy minden egyes mérkõzést megnyerjünk, amelyen pályára lépünk" - kezdte az Atletico Madrid színeiben korábban Európa-ligát nyert kapus.

 

"Ez az, amit próbálunk most megvalósítani, mert szeretnénk a lehetõ legmagasabb pozícióban végezni a bajnokságban, biztosítva ezzel európai kupaindulásunkat a következõ szezonra, és ezzel is megmutatva, hogy továbbra is számolni kell velünk és soha nem fogjuk feladni."

 

A Manchester United európai kupaszereplésének idén a Bayern München vetett véget, amely 4-2-es összesítésben tudott felülkerekedni ellenfelén.

 

 

De Gea hiszi, hogy csapata megfelelõen teljesített a két felvonásos párharc során, ezzel is alátámasztva, hogy képesek lehetnek a legjobbakkal is felvenni a versenyt.

 

"Nehéz volt elfogadni a Bayern elleni kiesést. Kétszer is nagyon jó teljesítménnyel rukkoltunk elõ, mindkét alkalommal remekeltünk, és egy kis szerencsével akár tovább is juthattunk volna" - tette hozzá.

 

"De mindig nehéz feladat Münchenben szerepelni, ráadásul hatalmas nyomás alá helyeztek minket az Allianz Arenaban. De természetesen tovább kell lépnünk."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!