Megnyitón járt két játékos

Betegek, szakemberek és professzionális labdarúgók dicsõítették a fizikai aktivitás elõnyeit, amikor Wayne Rooney és Juan Mata a manchesteri Christie kórházban megnyitották egy korszerû edzõteremmel kiegészített, új rákkezelés-központot.


A Manchester United játékosai szakértõ szemmel nézték a futópadokat, bicikliket és sok más felszerelést, melyeket a csapat adományozott a rákkezeléssel foglalkozó központnak. Jelenleg egy fiatal, rákos betegnek át kell sétálnia a Christie-n, hogy eljusson a közös edzõterembe, de amikor megnyitják a Palatine Treatment Center-t júniusban, minden testre szabott berendezés - a gyógyítás és rehabilitáció érdekében - egy helyen lesz.

 

"Ez egy jó edzõterem és azt gondolom, fontos nekik [a betegeknek], hogy nem kell majd sokat menniük, hogy edzhessenek" - mondta Juan Mata az MUTV-nek.

 

"Ez egy nagyon kemény idõszak az életükben, de úgy hiszem, hogy az új létesítményekkel - mint a tornaterem, a pihenõ-szoba, és a zeneszoba - megvan minden, hogy egy picivel boldogabbak lehessenek."

 

Rooney már rendszeres vendéggé vált a Christie-ben az utóbbi hét év alatt, mióta a Vörös Ördögök adományozóként támogatják a kórházat. Ezalatt az idõ alatt elsõ kézbõl figyelhette meg, hogy a Manchester United alapítványa hogyan segítette a létesítmények javulását és fejlesztését.

 

"Sokszor jöttem le ide az elmúlt pár évben, és ma sok olyan beteggel találkoztam, akivel már korábban is összefutottam" - mondta Wayne. "Azt hiszem, nagyon fontos nekik, hogy kicsit eltereljük a figyelmüket betegségükrõl, hogy olyat csináljanak, amit szeretnének, és ami eltereli gondolataikat arról, amin keresztül mennek. Jó lesz nekik, hogy kinyitott ez a tornaterem."

 

 

Ezt az érzést visszhangozta a Young Oncology Unit igazgatója is, Dr. Mike Leahy. "Megmutattuk itt, a Christieben, hogy a fizikai aktivitás csökkenti a rák kezelésének mellékhatásait, és hogy a betegek gyorsabban visszatérjenek a normális egészségi állapotukhoz. Igazi álom volt, hogy egy ilyen épületet hozzunk létre, ami korszerû, és jobb létesítményeket biztosít a betegeinknek."

 

"Rendkívül hálásak vagyunk a Manchester Unitednek és barátainknak, ahogyan támogattak minket. Nem csak az építésére adományozott pénzt a klub, hanem még azelõtt, hogy elkezdtük tervezni azt, támogatta a Christie-ben dolgozó személyzet egy részét is. A folyamatos együttmûködés az, amit a személyzet és a betegek is egyaránt méltányolnak. Imádjuk, amikor a játékosok idejönnek."

 

Két fiatal rákos beteg ezt be is bizonyította a legutóbbi látogatáskor. A húsz éves Emyr Hughes Wrexhambõl és Neel Naik a manchesteri New Mostonból a Vörös Ördögök szurkolói közé tartoznak.

 

 

"Én egy nagy United drukker vagyok, és ez egy óriási pillanat volt az életemben" - mondta Emyr. "Fõleg amikor megkértek, hogy én fújjam meg a sípot, mielõtt a játékosok átrúgják a labdát a papírszalagon [ezzel nyitották meg hivatalosan az épületet]. Olyan játékosokkal találkozni, mint Wayne, vagy Juan az olyan dolog, amitõl boldogabb lesz az ember. Mosolygóssá tesz, amikor megtudod, hogy két híresség idejön, és velük foghatsz kezet."

 

"Nem tudtam sokat a United jótékonysági tevékenységérõl addig, míg kezelésre nem jöttem" - tette hozzá Neel. "De azóta megtanultam, hogy a csapat mennyit tesz a Christiért. Ez egy brilliáns kórház - az orvosok, a nõvérek rengeteget támogatnak minket - és ez jó volt, egy nagyon jó ajándék, amikor a játékosok besétáltak az ajtón a héten."

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!