5 furcsa sztori Louis Van Gaalról

A Manchester United új menedzseri posztjára az egyik legnagyobb esélyesnek, Louis van Gaalnak köztudottan van egyfajta szokatlan hírneve a futball világában.


Hogyan is lehetne ezt szépen mondani - Van Gaalnak erõs nagyzási hóbortja van, és mivel már hosszú karrier van a háta mögött, számos, több esetben kétes értékû, de komikus sztori és idézet kapcsolódik a nevéhez.

 
Az alábbiakban öt ilyet lehet olvasni...
 
1. Van Gaal nagyon szívesen nyilatkozik valami végtelenül bombasztikusat amikor elvállal egy menedzseri állást. Amikor megkapta az elsõ profi állását az Ajaxnál 1991-ben, Van Gaal kezett rázott a holland klub igazgatójával és állítólag ezt mondta neki: "Gratulálok! Sikerült a világ legjobb menedzserét megszerezniük!"
 
Ezután amikor a Barcelona edzõje lett 1997-ben, arra használta fel az elsõ sajtókonferenciáját, hogy kijelentse: "Én többet értem el az Ajaxszal hat év alatt, mint a Barcelona 100 év alatt."
 
Amikor pedig a holland válogatott kapitánya lett 2000-ben, így nyitott az elsõ sajtókonferenciáján: "A szerzõdésem 2006-ig köt a válogatotthoz, így nem csak egyszer, hanem kétszer tudom majd megnyerni a világbajnokságot."
 
Sajnos a történelem alapján tudjuk, hogy ez nem sikerült.
 
 
2. Amikor a szakember elmebeli állapotát szeretnénk megállapítani, akkor érdemes figyelembe venni a következõ nyilatkozatát: "Majdnem mindennap sírok. Valami mindig megérint."
 
3. 2011 februárjában, amikor még a Bayern München edzõje volt, Van Gaal demonstrálta, hogy elég tökös ahhoz, hogy elbánjon a Bayern sztárjaival (itt Luca Tonira utalt) ha ennek szükségét látja. Majd, hogy ezt bizonyítsa, talán szükségtelenül drámai módon, de az egész csapat elött lehúzta a gatyáját egy megbeszélésen.
 
4. 1995-ben, a Bajnokok Ligája döntõjében Marcel Desailly majdnem lefejezte Jari Litmanent egy magasabb rúgással, amikor pedig ezt látta, Van Gaal iszonyatosan felbõszült és úgy adott hangot egyértelmû elégedetlenségének, hogy egy lenyûgözõ kung-fu rúgással imitálta a Milán védõjének szabálytalanságát az oldalvonal mellett álló negyedik játékvezetõnek.
 
 
5. Amíg a Barcelona menedzsere volt, Van Gaal-t bemutatták a 14 éves Gerard Piquének. A fiatal tehetséget mellesleg nem más mutatta be neki, mint a büszke nagyapa, aki egyben a klub egyik igazgatója is volt akkoriban. 
 
Van Gaal mindenfajta üdvözlés nélkül fogta és padlóra vitte Piquét, majd a szerencsétlen srác fölé hajolt és csak ennyit mondott: "Túl gyenge vagy ahhoz, hogy a Barca védõje legyél!"
 
Érdekes ember, annyi szent!


whoateallthepies.tv

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!