Rooney és Mata: Az új menedzser inspirált

Wayne Rooney szerint a Manchester United játékosait inspirálta az ideiglenesen kinevezett menedzser, Ryan Giggs és mindannyian eltökéltek voltak, hogy kilábaljanak a nehéz hetükbõl, ami végül sikerült is egy 4-0 arányú, Norwich felett aratott gyõzelemmel.


Rooney két gólt is szerzett, mielõtt Juan Mata duplázott volna, Ryan csapata pedig nagyszerû munkával fényes gyõzelmet aratott.

 

"Tudtuk, hogy nehéz meccs lesz, mert a Norwich a túlélésért hajt" - mondta a csatár. "Jót tett, hogy félidõben egy góllal vezettünk. Tudtuk, hogy újra be tudunk találni és ha megtesszük, utána sokkal könnyebben feltörjük õket. Végül egy nagyon könnyed gyõzelem lett ebbõl."

 

"Kemény hetünk volt. Megértjük a rengeteg kritikát, ami felénk, mint csapat irányult. Fájt ez, amit rendbe akartunk hozni. Tudjuk, hogy jobbak vagyunk annál, amit a szezonban mutattunk. Megmutattuk, hogy jó csapat vagyunk, fontos volt ez számunkra. Ezt akarjuk tenni a szezon végéig."

 

 

Az angol támadó kissé furcsának érezte azt, hogy olyan valakiért kellett játszania, akit az elmúlt évtized során csapattársának tudhatott be.

 

"Együtt játszottam vele az utóbbi tíz évben, de tudtuk Giggsy-rõl, hogy egy nagyon tapasztalt játékos és a legutóbbi szezonban az edzõi stáb tagja volt. Menedzsernek készült, láthatjuk ezt csapatként. Láthatjuk ezt azóta, amióta átvette a menedzseri feladatokat és ahogyan önmagával bánt azóta. Fantasztikus, hogy nyerni tudtunk érte. Giggsy-ben minden megvan ahhoz, hogy õ legyen a következõ menedzser, de ez a döntés a stábon és Giggs-en múlik."

 

Matát - aki a másik duplázó volt a találkozón - szintén megihlette Ryan: "Nagy öröm számomra, hogy Giggs irányítása alatt szerepelhettem" - mondta a spanyol a Sky Sports-nak. "Õ egy hamisítatlan Manchester United-fiú. Itt született. Nagy öröm számunkra, hogy együtt lehetünk vele az edzõpályán és minden meccsen. Amit tenni fogunk most az az, hogy élvezzük az irányításával lejátszott meccseinket a szezon végéig."

 

 

A spanyol támadó két találata fényessé tette a Norwich elleni sikert és a padról beállva mutatott teljesítménye még tovább emelte a United teljesítményét.

 

"Kicsit nehéz volt az elsõ játékrész és túl lassan játszottunk. A második félidõben megmutattuk, hogy mire képes a United hazai pályán. Próbáltunk gólt szerezni, próbáltunk erõteljes csapat benyomását kelteni és az ellenfél térfelén játszottunk. Úgy vélem, igen jól megtettük ezt."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!