Andy Cole De Geára szavaz

Andy Cole, a United egykori csatára - aki ma a klub nagykövete - szerint David De Gea megérdemli, hogy beszálljon a Manchester United Év Játékosa cím elnyeréséért vívott harcba.


A spanyol hálóõr 2011 júniusában csatlakozott a Vörös Ördögökhöz az Atletico Madrid csapatától és miután a média tartósan kritizálta bemutatkozása miatt, végül sikerült megszilárdítania helyét, mint a United elsõ számú kapusa.

 

A 23 éves hálóõrt március legjobb játékosának ismerték el, miután a csapatot két nagyszerû védéssel nagyban segítette az Olympiacos elleni feltámadásban, mielõtt Robin van Persie gólja a gyõzelmet jelentette az Old Traffordon.

 

 

A szezonvégi díjátadóra leadhatják szavazataikat a United fanok és Cole - aki hétéves Old Trafford-i munkája alatt nehéz feladatokat adott az ellenfél kapusainak - úgy gondolja, De Geának kellene nyernie a Sir Matt Busby trófeát.

 

"Amikor David megérkezett a Unitedhez, a média nagyon durván elbánt vele. Egy fiatal kapus volt, nagy pénzért jöhetett és azért érkezett, hogy a Unitednek játszon - habár ez egyértelmû volt" - írta Cole a United Review-ben megjelenõ nagyköveti rovatában.

 

"Ez egy másik kultúra, másik liga más futball stílussal. Nehéz volt neki. De azóta a nehéz elsõ szezon óta, úgy gondolom, abszolút rendkívüli teljesítménye volt. Többször meccsben tartotta a Unitedet ebben és az elmúlt szezonban."

 

"A védései az Olympiacos és a Sunderland ellen nagyon kiemelkedtek, de az igazat megvallva ezt teszi minden héten. Így fejlõdött és javult, és az általa megmutatott karakter lehet az, amivel legyûrheti a korai gondokat, és ez nagyon kiemelkedõ számomra.

 

 

"Ezek a jellemzõi egy United játékosnak, magasak az elvárások a klubnál, sok játékos felnõ erre a szintre, sokan azonban nem, de õ felemelkedett, egész idõ alatt fejlõdött és megmutatta, hogy egy fantasztikus hálóõr. Megkapja a szavazatomat."


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!