Ki is a United új csodagyereke, James Wilson?

Iskolásként James Wilson esetében minden jel arra utalt, hogy csodálatos tehetséggel van megáldva, játékát elsõsorban Javier Hernandezéhez és hõséhez, Wayne Rooneyéhoz hasonlították.


Két gólt szerezve bemutatkozása alkalmával az Old Traffordon egy álom vált valóra a gyerekkora óta a Manchester Unitednek szurkoló James Wilson számára tegnap este.

 

A 18 éves játékos lenyûgözõ teljesítményt nyújtott debütáló mérkõzésén, amellyel azonnal kivívta, hogy a United új reménységeként tekintsenek rá - amellett, hogy a klub akadémiai rendszerének sikereként is elkönyvelik berobbanását.

 

 

Biddulphban, Stoke városához közel felnõve, egyértelmûen látni lehetett, hogy ebben az iskoláskorú fiúban van valami különleges, és már akkoriban a Vörös Ördögök két csatára, a mexikói Javier Hernandez és a gyermekkori hõs Wayne Rooey játékához hasonlították stílusát.

 

A biddulphi középiskola egykori tanulóját 7 éves korában fedezték fel a Manchester United megfigyelõi, ezt követõen pedig meg sem állt a ranglétra fokainak szedésében a tegnapi sikeréig.

 

 

Korábban ugyanis az angol iskolai válogatottban játszott, majd a United U16-os csapatában 20 mérkõzésen 20 gólt szerzett. Ezt követõen behívták az angol U16-os és U19-es válogatottba is, de gyakran játszott saját életkori kategóriája feletti szinten is.

 

Azonban korai sikereit követõen majdnem törés állt be karrierjében, amikor 2011-ben bokatörést szenvedett egy ifjúsági mérkõzésen.

 

 

Átküzdve magát sérülésén, 2012. decemberében, 17. születésnapján aláírhatta élete elsõ profi szerzõdését a Manchester Unitednél, és az U18-as csapatban játszott.

 

"Ha nem fejlõdsz folyamatosan, akkor elengednek" - mondta a Stoke Sentinel címû lapnak arról, hogy milyen kemény az élet Carringtonban egy fiatal játékos számára.

 

 

Az idei szezon korábbi szakaszában David Moyes a kispadra már leültette a kispadra a Newcastle United ellen 4-0-ra megnyert mérkõzésen. Ezt követõen az U21-es Premier League döntõjébe segítette az U21-es csapatot - ahol majd a Chelseavel csapnak össze - és már 19 gólt számlál azon a szinten ebben az idényben.

 

Tegnap este az elsõ félidõ 31. percében szerzett góljával õ lett minden idõk negyedik legfiatalabb gólszerzõje a Premier Leagueben a United mezében, amelyet aztán gyorsan követett a második is.

 

 

"Imádom Rooney-t, mert ugyanolyan poszton játszik mint én" - árulta el egy korábbi interjúban az ifjú titán.

 

"Neki is megvannak a hullámhegyei, és hullámvölgyei, mint ahogy mindenkinek, de szerintem õ megfelelõ példakép lehet számomra."


MEN

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!