Az akadémia legjobbja: James Wilson

James Wilson kapta 2014-ben a Jimmy Murphy Év fiatal játékosa címet.


A Staffordshire-i születésû támadó - aki ebben a szezonban játszott és gólt szerzett U18-as, U19-es, U21-es színekben és a felnõtt csapatban is -emlékezetes hetet zárt le a díj átvételével, hiszen néhány napja bemutatkozhatott az elsõ csapatban, ráadásul két góllal járult hozzá a Hull elleni sikerhez.

 

A United 47-ese annak ellenére kapta meg a díjat, hogy az akadémián ebben a szezonban csupán nyolc alkalommal lépett pályára - ezalatt hét gólt lõtt az U18-as bajnokságban. Ennek ellenére kulcsfigurája volt az Ifjúsági FA-kupa menetelésnek, valamint az UEFA Ifjúsági Liga mérkõzéseinek Paul McGuinness és Nicky Butt csapataiban.

 

"Egyértelmû volt" - kezdte McGuinness. "Wilson kiemelkedõ játékos. Nem játszott sokat az U18-ban, mivel a tartalékoknál is szerepelt, de az U19-ben is játszania kellett. Kicsit zavarták õt a sérülések és betegségek, de õ egy kiemelkedõ igéret és egyre erõsebb, egyre fittebb. Segített neki az, hogy fellépett Warren Joyce csapatához, fejlõdik, akárcsak a koncentrációja. Többet kell játékban lennie, okosan kell mozognia a megfelelõ pozíciókba, mindegy, hogy támadásról vagy védekezésrõl van szó, vissza kell szereznie a labdát. Használnia kell a vállát, nem kell lesen tartózkodnia és hasonló ilyen dolgok, de nagyszerû srác és biztos vagyok abban, hogy továbbra is keményen fog dolgozni."

 

"Azt várjuk, hogy jól szerepel majd. Akár olyan játékos lehet, aki nagy hatással tudna lenni a mérkõzésekre és képes lenne lázba hozni az Old Trafford közönségét. Õszintén szólva, ha ilyen gólokat szerzel U18-as szinten, akkor azt elsõ csapatos játékosok ellen is meg tudod tenni, mert nem kapnak el, ha ennyire gyors vagy."

 

 

Wilson Josh Harropot és Sean Gosst elõzte meg a versenyben és olyan híres játékosok nyomdokaiba lépett, mint Danny Welbeck, Nicky Butt, Paul Scholes és Ryan Giggs, aki megadta neki a lehetõséget a bemutatkozásra.

 

"Harrop különösen a szezon második felében szerepelt remekül" - folytatta McGuinness. "Fellépett és tudja, hogy már arra is készen áll, hogy a tartalékok közé lépjen. Goss egy igazán elegáns labdarúgó, csodás bal lábbal, aki fantasztikus focit képes játszani. Arra számítunk, hogy mindkettejük nagyszerû karriert futnak be."

 


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!