Amos: De Gea megérdemelte a díjakat

Ben Amos kifejezte tiszteletét David De Gea felé és elmagyarázta, csapattársa miért érdemelte ki a gyõzelmet a Manchester United szezonvégi díjkiosztó estéjén.


De Gea egy történelmi duplázást ért el, miután a társai és a szurkolók szerint is az év játékosa lett. Miután a spanyol kapussal együtt dolgozott a szezon során, Amos meg volt gyõzõdve arról, hogy barátja több, mint egy méltó nyertes.

 

"Megkapta a szavazatomat, mert teljesen megérdemlte, kiegyensúlyozott volt és ez az, amit egy kapustól elvárhatsz" - mondta Ben az MUTV-nek. "Nem volt jó szezonja a klubnak, de õ volt az a játékos, aki fenntartotta teljesítményét egy jó szinten."

 

"Mindenki, akivel beszéltem a csapatnál, egyetértett. Az különbözeti meg a többiektõl, hogy nála nehéz rossz meccsre gondolni."

 

 

A klub díjai és behívása a spanyolok világbajnokságra készülõ harmincas, bõ keretébe kiemeli De Gea fejlõdését, mióta elkezdte a karrierjét Vörös Ördögként. Megmutatta a kétkedõknek, hogy hibáztak, amikor lebecsülték, figyelte meg Amos.

 

"Az elsõ 6-12 hónapja a csapatnál csak egy kis átmeneti idõszak és egy kis sokk volt számára, de utána túltette rajta magát és alakított játékán" - értékelte Amos. "Ez az, amit tenned kell, hogy egy top játékos legyél."

 

"Sok dolgot tanulok tõle, ahogyan ezt teszem minden más hálóõrrel is. Nagyon szokatlan a stílusa és úgy gondolom, nincsen olyan kapus, akivel össze lehetne hasonlítani az õ játékát. Mókás jellegzetességei is vannak, amiket szintén kedvelek benne."

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!