Rooney: Csapatkapitány akarok lenni

Az angol válogatott csatára, Wayne Rooney reméli, hogy a Manchester Unitednél megkaphatja a csapatkapitányi tisztséget, de kijelentette, nem jelentene számára problémát, ha végül Robin van Persie-é lenne ez a poszt.


Az egyik legnagyobb feladat az lesz a Manchester United újonnan kinevezett menedzsere, Louis van Gaal számára a nyáron, hogy eldöntse, ki legyen az új csapatkapitány a Vörös Ördögöknél.

 

Nemanja Vidic, aki 2010 óta látta el ezt a tisztséget, a nyáron az Internazionale együtteséhez igazol, míg korábbi helyettese, Patrice Evra szintén a távozás mezejére léphet lejáró szerzõdése értelmében.

 

Számos United szurkoló szeretné, ha a klubot 10 éve szolgáló Rooney lenne a csapat új vezére Vidicet követõen, a 28 éves játékos pedig nagyon megtisztelõnek érezné, ha megkapná ezt a szerepkört.

 

"Nagyon érdekel a csapatkapitányság kérdése" - kezdte Rooney.

 

"Néhányszor már vezethettem ki a Unitedet a pályára a csapatkapitányként, és nagyszerû lenne, ha megkapnám ezt a posztot állandó jelleggel."

 

Ha még mindig David Moyes lenne a Manchester United menedzsere, gyakorlatilag borítékolható lenne, hogy Wayne Rooney lenne a csapat következõ kapitánya.

 

Azonban Louis van Gaal a holland válogatottnál éppen a múlt évben tette meg csapatkapitánnya Robin van Persie-t, nemrég pedig "fantasztikus" vezetõként jellemezte honfitársát.

 

Lehet, hogy Van Persie csak két éve tartozik a United kötelékeibe, de Rooneyban nem váltana ki ellenérzést, ha Van Gaal helyette csatártársát nevezné ki új kapitánynak.

 

 

"Úgy érzem, készen állok arra, hogy csapatkapitány legyek, de ez a menedzser döntése" - tette hozzá Rooney.

 

"Ha más választ majd helyettem, õszintén mondom, hogy nem jelent majd számomra problémát. Tisztelni fogom a döntését. Robin hazája válogatottjának csapatkapitánya, ellátott már hasonló tisztséget az Arsenalnál, és ha végül Robin mellett szavaz majd a menedzser, biztos vagyok benne, hogy jó munkát fog végezni."

 

Sérülése alaposan leszûkített Rooney lehetõségeit a tavalyi szezonban a Manchester Unitedben való pályára lépésben, de amikor bevethetõ volt, azon kevesek közé tartozott, aki ki tudott tûnni a csapat szempontjából abszolút pocsék idényben, amely végül 7. helyezéssel zárult a Premier Leagueben számukra.

 

Az egykoron az Evertonban nevelkedett támadó 19 gólig jutott a szezonban, de elismerte, helye a csapatban megkérdõjelezõdik, ha nem bizonyít az új menedzsernek, aki állítólag 150 millió fontos pénztárcával vághat neki a következõ szezonnak.

 

"Ha egy új menedzser kezdi meg munkáját egy csapatnál, az mindig olyan érzést kelt a játékosokban, hogy újra bizonyítaniuk kell, és meg kell mutatniuk magukat. Senki nem tudja, hogy milyen elképzelésekkel rendelkezik, vagy hogy kit akar játszatni. Én még nem találkoztam vele."

 

"Úgyhogy amikor befejzõdik számunkra a világbajnokság, és újra edzésbe állunk, az olyan lesz számunkra, mint egy új kezdet, és minden tõlünk telhetõt meg kell tennünk a bizonyításért ahhoz, hogy a menedzser betegyen a csapatba."

 

Rooney elégedett azzal, hogy a klub vezetõi Louis van Gaal mellett tették le a voksukat a menedzseri pozíciót illetõen, illetve örömmel fogadta, hogy a holland Ryan Giggset nevezte ki másodedzõjévé.

 

"Szerintem ez egy nagyszerû döntés volt" - folytatta a támadó az angol válogatott algarvei edzõtáborában adott interjúban.

 

"Azt gondolom, hogy az utóbbi pár hétben már mindenki szinte biztosra vette, hogy Louis van Gaal veszi át a csapat irányítását, az európai klubfutballban elért eredményei pedig egészen fantasztikusak. Rengeteg nagy trófeát nyert már meg csapataival, az pedig nagyszerû, hogy már most rövidre lehetett zárni ezt az ügyet."

 

"Természetesen nagyszerû dolog, hogy Ryan a csapatnál marad, mint a jobbkeze. Ez nagyon izgalmas dolog, és a csapat is nagyon izgalmas idõszaknak néz elébe."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!