Értéktelenebb lett a United márkaértéke

Sokba kerülhet a Manchester United számára az elõzõ, pocsék szezon a Brand Finance ügynökség tanulmánya szerint, ugyanis a klub márkaértéke alaposan megszenvedte a sikertelen idõszakot.


A tanulmány szerint a Manchester United márkaértéke jelenleg 739 millió $ (439 millió £), amely az elõzõ évhez képest 98 millió $ csökkenést jelent. Ezzel a klub a harmadik helyen áll a Bayern München és a Real Madrid mögött.

 

A klubnál abban reménykedhetnek, hogy Louis van Gaal kinevezése a nyártól mind a pályán, mind pedig azon kívül megállíthatja a szakmai, és pénzügyi lejtmenetet.

 

A holland RTL tv-csatornának adott interjúban Van Gaal arról beszélt, hogy beiktatásától kezdve az lesz a legfõbb célja, hogy amint csak lehet visszavezesse a Manchester Unitedet az õket megilletõ "no. 1" pozícióba, és hogy visszaadja a szurkolóknak azt az érzést, hogy egy éven belül újra "õk lehetnek az angol bajnokok".

 

A Brand Finance jelentésében kitérnek arra is, hogy csak az "okos kereskedelmi menedzsment" véde meg egyfajta pajzsként a Manchester Unitedet attól, hogy pocsék szereplésük még nagyobb kárt okozzon a klubnak pénzügyi vonatkozásban.

 

"Azonban egy újabb szezon a vadonban, távol a Bajnokok Ligájától, azt eredményezheti, hogy a klub értéke még rohamosabban csökken, ez pedig egyet jelent a szponzorok elpártolásával a Vörös Ördögöktõl" - áll a jelentésben.

 

 

Ezen a listán egyébként az 5-8. helyig sorrendben a Manchester City, az Arsenal, a Chelsea és a Liverpool található.

 

Ahogyan arról már korábban beszámoltunk, a március végéig tartó üzleti negyedévben a Manchester United 11 millió £ nyereséget könyvelhetett el, amely nagy növekedés az egy évvel ezelõtti 3.6 millió £-hoz képest. Emellett a klub rekordösszegû, 115.5 millió £ bevételrõl is számot adott.

 

A Brand Finance méréseikor úgy határozza meg egy márka értékét, hogy az adott ügyfélnek mennyit kell fizetnie azért, hogy az adott márka lincenszét használatba vehesse.

 

Az értékek kikalkulálásakor az ügynökség számos faktort figyelembe vesz, úgy mint a bevételek, a játékoskeret értéke, vagy a klub történelmi öröksége.


BBC

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!