A Van Gaal stáb: Marcel Bout

Marcel Bout, mint egy, az ellenfelek felderítésére specializálódott segédedzõ csatlakozik nyártól a Manchester United edzõi stábjához azt követõen, hogy Európa szerte számos sikert ért el különbözõ klubokkal.


Az 51 éves holland szakember a Feyenoordnál kezdte edzõi karrierét 1995-ben, és egészen 2004-ig a rotterdami klubnál dolgozott, majd ezt követõen az FC Volendam együttesénél vállalt munkát. Mindkét pozíciója különbözõ szerepköröket takart, kezdve az ifjúsági csapat vezetésétõl egészen a megfigyelésekig.

 

Bout pályafutásának útja 2006-ban találkozott Louis van Gaaléval, amikor kinevezték az AZ Alkmaar ifjúsági csapatának edzõjévé, amikor a Manchester United újdonsült menedzsere éppen befejezte elsõ szezonját a felnõttek élén. Sikeres háttérstábja részeként õ is elmondhatja magáról, hogy az Eredivisieben bajnok lett a Steve McClaren vezette FC Twente, és az Ajax elõtt.

 

 

2009 nyarán Van Gaal a Bayern München menedzsere lett, míg Boutot ugyanekkor kinevezték a Telstar vezetõedzõjévé. Egy szezonnal késõbb a páros újra együtt dolgozott Bajorországban, azonban csak azt követõen hódította el a német bajnoki címet és a német kupát a Bayern. Ezt egy német szuperkupagyõzelem tetézte, majd a 2010/2011-es idény végén Van Gaal távozott a német rekordbajnoktól.

 

Bout tagja maradt a Bayern edzõi stábjának, és másodedzõvé lépett elõ az ideiglenes edzõ, Andries Jonker mellett. Az állandó megbizatást kapó Jupp Heynckes is igényt tartott szolgálataira, mielõtt a holland U21-es válogatottnál másodedzõi, technikai elemzõi és megfigyelõi pozíciókat nem kapott. Itt újra nagyon közel dolgozhatott Van Gaalhoz, aki egészen az idei nyári brazíliai világbajnokságig látja el a holland felnõtt válogatott szövetségi-kapitányi pozícióját.

 

A 2014-es világeseményt követõen immáron újra együtt dolgozva Van Gaal és Bout abban reménykedhet, hogy sikerül visszahozniuk a szép idõket az Álmok Színházába.


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!