Két manchesterivel kapott ki Anglia

Wayne Rooney csodás gólpasszal segítette csapatát, de mindez hiábavaló volt, Olaszország ugyanis 2-1-re legyõzte Angliát.


A Manchester United csatára Daniel Sturridge-t hozta helyzetbe és segítette gólhoz, de Claudio Marchisio és Mario Balotelli góljai azt jelentették, hogy Roy Hodgson csapata nem szerzett pontot Manaus-ban.

 

Rooney klubtársa, Danny Welbeck is a kezdõcsapat tagja volt, aki korán lövésre szánta el magát, ám nem talált kaput. Nem sokkal késõbb nagy kavarodás alakult ki az olasz kapu elõtt és Raheem Sterling laposan centerezett, Welbecket azonban megállította egy védõ, így nem lett semmi a helyzetbõl, mint ahogy büntetõt sem ítélt a játékvezetõ.

 

Welbeck elõkészítõként is jeleskedett, szinte az elõzõ helyzethez hasonló módon próbálta megtalálni a középcsatár posztján szereplõ Daniel Sturridge-t, ám Andrea Barzagli nyújtott lábán irányt változtatott a játékszer és szöglet következett.

 

Miután még ha csak rövid ideig is, de ígéretesen játszott Anglia, az olaszok kezdték átvenni a mérkõzés irányítását és a 35. percben megszerezték a vezetést. Egy jobboldali szöglet után Andrea Pirlo átlépte a labdát, ezzel becsapta Sturridge-t, lehetõvé téve Marchisiónak, hogy lövés ereszthessen meg, amit meg is tett, lapos próbálkozása pedig Joe Harton túljutva a kapuban kötött ki.

 

Szinte azonnal jött a válasz, Rooney balról zseniális beadást küldött az ellenfél védelme mögé, az ötösön belülre, pontosan megtalálva Sturridge-t, aki nem hibázott és kiegyenlített. Van ünneplés következett, túl vad is, mivel a Háromoroszlánosok erõnléti edzõjét, Gary Lewint ápolni kellett, ugyanis kificamodott a bokája a nagy ünneplés közepette.

 

 

A szünet elõtt Olaszország majdnem ismét vezetéshez jutott, amikor Antonio Candreva a kapufát találta el, valamint Balotelli ívelt egykori csapattársa, Joe Hart felett kapura, Phil Jagielka azonban a gólvonalon hatalmasat mentett fejjel.

 

Az angolok nem törõdtek a figyelmeztetéssel és a második játékrész ötödik percében Balotelli újból elõnyhöz juttatta csapatát. Candreva jobbról ívelt középre zseniálisan, Gary Cahill feje felett elszállt a labda, pont megtalálva Balotellit, aki ezúttal is túljárt korábbi csapattársán és immár nem volt senki, aki kisegítené Hartot, a csatár így egy erõs fejessel talált a kapuba.

 

A szünet után Welbeck, Sterling és Rooney helyet változtatott, utóbbi balról középre került és közel is jutott ahhoz, hogy megszerezze élete elsõ világbajnoki gólját, ám Leighton Baines passzát követõen jobban kellett volna befejeznie a támadást.

 

Egy órája zajlott a küzdelem, amikor Hodgson elsõ cseréjét hajtotta végre, Welbeck helyett a fiatal evertonos, Ross Barkley érkezett, aki szinte azonnal tesztelte ellenfele kapusát, Salvatore Sirigut, ám továbbra is Sterling maradt az angolok legveszélyesebb játékosa.

 

 

A hajrában Anglia mindent megpróbált az egyenlítésért, Baines szabadrúgását hárította Sirigu, majd a csapatkapitány Steven Gerrard és Rooney is kapu fölé  tüzelt távolról. Bár ötperces ráadás következett, az angoloknak nem sikerült egyenlíteniük, így a találkozó után "sebeiket nyolgathatták".

 


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!