Robin reálisan ítéli meg a helyzetet

A Manchester United csatára, Robin van Persie okosan próbálja meg lecsendesíteni a személye körül kialakult médiafelhajtást, remek alakítását követõen a Hollandia-Spanyolország találkozón.


A holland válogatott játékos szerint a mostani eufórikus hangulat, olyan gyorsan eltûnhet, ahogyan jött. Természetesen van Persie is örül a spanyolok felett aratott elsöprõ gyõzelemnek, és bízik csapata  további jó szereplésében, de elég rutinos ahhoz, hogy tudja, sok minden közbeszólhat még a célhoz vezetõ úton.
 
"Még alig kezdõdött el a verseny" - mondta Robin a FIFA.com-nak adott interjújában.
 
"Ez az eredmény valóban figyelemre méltó, de még hosszú út áll elõttünk, ha meg akarjuk nyerni a végsõ csatát. Ez egy remek teljesítmény volt, de tudom, hogy az eufória ugyanolyan gyorsan eltûnik majd, ahogy jött."
 
"Mindenki nagyon bizakodó most, senki sem számított ilyen arányú gyõzelemre, de nem szabad elbíznunk magunkat. A realitások talaján kell maradnunk, és ugyanolyan keményen kell dolgoznunk, mintha mi sem történt volna."
 
 
"Spanyolország  mindent megnyert az elmúlt hat évben. Õk már megmutatták a világnak, hogy mire képesek, ezért még fantasztikusabb érzés számunkra ez a gyõzelem, de nem jelent mást, mint egy remek kezdést, ami nagyon sok embert tett boldoggá."
 
"Láttam pár felvételt arról, hogyan ünnepeltek szerte a világon a szurkolók, és ez nagyon boldoggá tesz. Nagyon büszke vagyok arra, hogy sikerült örömöt szereznünk nekik. Azonban, mint mondtam, ez csak az elsõ három pont. Most a hangsúly Ausztrálián van. Úgy gondolom, hogy egy teljesen más játék vár ránk, mint a spanyolok ellen."
 
"Az ausztrálok teljesen más stílusban játszanak, hozzájuk kell majd igazítani a taktikánkat, ha le akarjuk gyõzni õket. Ez egy érdekes kihívás, de szerencsére fantasztikus edzõi stáb áll mögöttünk, akik pontosan tudják mit kell majd tennünk."
 
A holland válogatottban már kialakult a kölcsönös tiszteleten alapuló jó viszony Robin és Louis van Gaal között, mely feltehetõen kulcsfontosságú szerepet kap majd a jövõben a tréner módszereit illetõen az Old Traffordon.
 
"Ha egy edzõ már bizonyított és megfelelõ tiszteletet vívott ki magának, akkor megbízol benne, és vakon végrehajtod az utasításait. Én ezt teszem, és ha ezt látják a társaim is, az határozottan elõnyt jelent majd a közös munkában."
 
 

"Õt nem könnyû lenyûgözni, és azt sem szereti, ha mi elbízzuk magunkat. Mindig azt mondja, hogy tisztelnünk kell az ellenfelet, de nem szabad félnünk tõle, mert mi is vagyunk olyan jók, mint bárki más a világon. Azt hiszem ez inspirált bennünket leginkább Spanyolország ellen is." 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!