Van Gaal kell a United élére

Louis van Gaal minden követ meg fog mozgatni, hogy a sikerre vigye a Vörös Ördögöket, állítja Ronald de Boer.


De Boer az Ajax és a Barcelona csapatával nagy sikereket ért el a holland tréner irányítása alatt, ​​így elegendõ rálátása van, hogy megjósolja ex-fõnöke, hogyan veszi majd át a gyeplõt a United élén.

 
De Boer mesterhármassal segítette az Ajaxot az Eredivisie, azaz a holland bajnokság megnyeréséhez 1994-ben, majd 1996-ban. Részese volt Van Gaal fiatal csapatának 1995-ben a Bajnokok Ligájában, késõbb újra összekerül a páros a Barcelona gárdájánál, ahol szintén bajnoki címet szereztek, de a nemzeti tizenegyben is számolt vele a holland tréner.
 
Jelenleg de Boer az Ajax menedzsereként a MUTV-nek adott interjújában elemzi, hogyan segíthet van Gaal edzõi stílusa a Uniteden.
 
"Az egyik legfontosabb jele annak, hogy mindenhol a tökéletességre törekszik az az, hogy kifogástalanul akarja beszélni az irányítása alatt lévõ csapat nyelvét. Nagyon fontos számára, hogy hibátlanul megértse és megértesse magát a játékosokkal, ugyanúgy Spanyolországban, Németországban és Angliában. Fontos számára, hogy tiszteljék, és ennek egyik alapfeltétele, hogy tökéletesen mûködjön közöttük a kommunikáció."
 
"Egy igazi megszállott maximalista, aki csak jól szervezetten, minden apró részletre kiterjedõen tud dolgozni, mindig ott van elõtte egy ütemterv, mind az edzéseket, mind a meccseket és egyéb teendõket illetõen."
 
 
Van Gaal ravasz taktikus hírében áll és ezt remekül sikerült a spanyolok elleni is bizonyítania, a hollandok 5-1-es gyõzelme során, amikor a rugalmas 5-3-2-es formációban küldte pályára csapatát. Ez a ravaszság óriási elõny jelent majd a Unitednél is de Boer szerint.
 
"Azt hiszem, õ az egyik legjobb menedzser a világon, így nagy eséllyel képes lesz sikerre vinni a Unitedet is. Nagyon eltökélt, és mindig remekül ráérez az ellenfél gyenge pontjára. Tudja milyen taktikával kell azt kihasználni, és a legerõsebb játékosait választja ki az alkalmazott taktikához. Néha szüksége van egy kis idõre, hogy elfogadtassa a stílusát, az elveit és erõs egységet kovácsoljon az irányítása alatt dolgozó játékosokból, de ha ez megvan, akkor hidd el, a siker sem fog elmaradni."
 
 
 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!