Fortune: A szurkolók bizakodhatnak

A Manchester United korábbi játékosa, Quinton Fortune hat okot sorolt fel, amik miatt nagyon várni lehet a 2014/15-ös bajnoki szezont.


1. Augusztusban már az elsõ mérkõzéssel megkezdi a csapat a harcot: Ennél a klubnál minden egyes szezonban a bajnoki cím elhódítása, valamint a Bajnokok Ligájában való szereplés a cél. Ebben a szezonban nem vagyunk az európai porondon, ami elég furcsa lesz. Annak kell lennie a minimális célnak, hogy kijussunk Európába. Valakik azt mondhatják, hogy a sorsolásból adódóan könnyû a szezonrajt, de a championshipbõl feljutó három klub eltökélten azon lesz, hogy jó rajtot vegyen és mindent meg fognak tenni annak érdekében, hogy megnehezítsék a dolgunkat. Különben is, soha nincs könnyû mérkõzés a Unitednél. Mindig nyomás van a játékosok vállán, mert teljesíteniük kell és ezt tudni kell kezelni.

 

2. Louis van Gaal érti, milyen utat jár a Manchester United: Mindenhol, ahol megfordult, sikert ért el. Beszéltem korábbi csapattársammal, Benni McCarthy-val, aki az Ajax-nál még az irányítása alatt szerepelt és azt mondta, van Gaal nagyon jó - taktika szempontjából az egyik legjobb menedzser, aki alatt csak dolgozott. Rendelkezik azzal a mentalitással, amivel megadja a lehetõséget a fiataloknak és pontosan ez az, amire ez a klub épít. A United által járt út: támadó foci, izgalmas foci, a fiataloknak megadni az esélyt - remélhetõleg mindezt összerakja és a lehetõ leghamarabb sikeres lesz.

 

3. Egy egészséges és lelkes Robin van Persie hihetetlen pluszt jelent a csapat számára: Látod, mire képes, ha egészséges és igazán élvezi a focit, jó példa erre a spanyolok elleni, csodálatos fejesgólja. Õ egy igen fontos játékos, emellett létfontosságú az is, hogy az új menedzserrel milyen kapcsolata van - erre jó példa volt az, amikor pacsiztak a gól után. De nem minden Robinról szól; a csapat minden tagja között ilyen kapcsolatnak kell lenni ahhoz, hogy jobb esélyünk legyen a bajnoki címre.

 

 

4. Ryan Giggs vérében van ez a klub: Ha én lettem volna Louis van Gaal, kellett volna nekem is Ryan tudása, hiszen oly sok éve itt van már, Giggs pedig nem is kérhetett volna jobb menedzsert a tanuláshoz. Minden játékos tiszteli Giggsy-t és amikor még játszottam, minden nap kérdeztem tõle valamit, mert tudott válaszolni azáltal, amit elért. Most játékosból edzõvé kell változnia. Nem fog az öltözõben ülni, el kell különítenie magát attól, ami nem egyszerû, mivel 22 évig játékos volt. De Giggsy nagyon erõs mentálisan és hamar eléri majd ezt. Annyit akar tanulni, amennyit csak tud most, mert õ lehet a Manchester United majdani menedzsere.

 

5. Adnan Januzaj az egyik legjobb játékossá válhat: Hihetetlenül kezdte manchesteri életét és jelenleg elsõ világbajnokságán van, ami hatalmas élményt jelent számára. Õ egy magabiztos srác, akit mindenki imád a klubnál - még csak kisfiú az öltözõben, de Giggsy és a többiek mindent megtesznek, hogy két lábbal a földön tartsák õt, mert felismerik a képességeit. Lehorgasztott fejjel, keményen kell dolgoznia és tovább kell fejlõdnie.  Most pedig a kemény rész: a második szezon mindig nehezebb, mert már tudják, mire vagy képes, de kulcsjátékos lehet.

 

6. Nagyon várom az elsõ igazolásunkat: Általában mi hamar és csendben összehozzuk az üzleteinket. Még nem igazoltunk senkit, de a zárt ajtók mögött mindent meg fogunk tenni, hogy játékosokat igazoljunk, mivel biztos vagyok abban, a vébé után megduplázódnak az árak. A Manchester United olyan klub, ahova el akarnak igazolni játékosok. Hallottam olyanokat, akik azt mondták, a BL hiánya miatt nem akarnak majd hozzánk jönni játékosok, de a Manchester United elég nagy klub ahhoz a játékosoknak, hogy top szinten játszhassanak. Nem lehet kérni jobb klubot. Louis van Gaal majd azonosítja azon játékosokat, akiket meg akar szerezni és remélem, hogy a lehetõ leghamarabb meg is szerezzük õket.


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!