Hármas verseny mezgyártói fronton

Három sportszergyártó óriásvállalat, az Adidas, a Nike és a Warrior is harcban áll, hogy nyélbe üssék világrekordot jelentõ üzletüket a Manchester United mezgyártójaként.


Továbbra is tárgyalásban áll az Adidas, a Nike és a Warrior azt illetõen, hogy a Manchester United mezgyártói lehessenek amikor a jelenlegi, Nikeval fennálló megállapodás az elõttünk álló szezon végén lejár.

 

Iparági pletykák szerint a szóbanforgó összeg 600 millió font 10 éves idõtartamra, amely alaposan felülmúlná a jelenlegi legmagasabb értékû mezgyártói szerzõdést, amellyel a Real Madrid és az Adidas rendelkezik, szezononkénti 31 millió fontos értékben.

 

A Vörös Ördögök jelenleg érvényes kontraktusa értelmében a Nike szezononként 24 millió fontot utal át a klub bankszámlájára.

 

A német székhelyû Adidas, amely a '80-as évek során már volt a Manchester United mezgyártója, visszautasította a hír kommentálását, de a BBC értesülései szerint a cég folyamatos tárgyalásban áll a manchesteriek vezetõségével.

 

A Nike, illetve a Warrior, amely egy amerikai székhelyû cég, és többek között a Liverpool mezgyártója is egyben, viszont megerõsítették a BBC-nek, hogy versenyben vannak az üzlet megszerzéséért.

 

 

"A United a világ egyik legnagyszerûbb klubja, és folytatjuk a velük való párbeszédet" - tette hozzá a Nike szóvivõje.

 

A Puma, amely ettõl a szezontól egy másik angol nagyágyú, az Arsenal szponzora, nem kommentálta a híreket, de úgy tudni, hogy a korábbi felvetésekkel ellentétben nem érdeklõdnek az üzlet iránt.

 

Jelenleg is érvényes szerzõdésük értelmében a Nike számára garantált volt egy úgynevezett exkluzív idõszak a klubbal való szerzõdés meghosszabbítására, amely biztosította, hogy más versenytársak nem szállhatnak velük harcba, amely azonban lejárt, anélkül, hogy a felek megtudtak volna egyezni.

 

Ez pedig kinyitotta az ajtót a rivális vállalatok elõtt.

 

A Manchester Unitednél érthetõ okokból nem kívánták kommentálni az értesüléseket.


BBC

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!