Van Gaal a vereségrõl

Louis van Gaal méltóságteljesen viseli a szerda esti vereséget.


Hollandia átlibbent a csoportkörön és Mexikó, valamint Costa Rica elleni kieséses szakaszban kiharcolt továbbjutásuk után sokan már úgy gondolták, akár a világbajnokság végéig is eljuthatnak. Bár a döntõs hely a tizenegyesek kiszámíthatatlansága révén nem lett meg, van Gaal örül csapata fejlõdésének.

 

"Fantasztikus tornát játszottunk" - mondta a United új menedzsere. "Sokan nem várták, hogy továbblépjünk a csoportkörön, de csoportelsõként tettük meg. Utána legyõztük Mexikót - azt a csapatot, amelyet nem könnyû legyõzni és nagyon szilárd, szervezett gárda volt. Argentína top válogatottal bír, amelyet kiváló játékosok alkotnak. Nem kaptunk ki tõlük, de a tizenegyeseknél elpártolt a szerencse."

 

Pedig Hollandia esélyes volt egy büntetõpárbajban azután, hogy Costa Rica ellen, hasonló helyrõl egyszer sem hibáztak játékosai. Ám van Gaal nem talált elegendõ játékost, akik lõhettek volna, ami meglepte a menedzsert.

 

 

"Costa Rica ellen hihetetlen módon lõttük a büntetõket; ennek önbizalmat kell adnia. Két játékost is kértem, hogy elsõként rúgja, mielõtt végül Ron Vlaar lett a legelsõ végrehajtó."

 

"A legjobban õ játszott a találkozó során, ami önbizalmat kellett adjon neki. Ez is csak azt mutatja, nem könnyû betalálni egy ilyen párbaj során. A legszörnyûbb forgatókönyv tizenegyesekkel kikapni. Legalább azonos szinten voltunk velük, ha nem mi voltunk a jobbak. Nagy csalódás ez."

 

A találkozó egyik érdekessége az argentin kapus, Sergio Romero volt, akinek hárításai fontosnak bizonyultak és aki még az AZ Alkmaarnál van Gaal kezei alatt szerepelt. Ám az irónia nem veszett ki van Gaalból az események után sem: "Én tanítottam Romerót, hogyan védje a tizenegyeseket, úgyhogy ez fájó. Mi voltunk az a klub, amely Európába hozta õt. Nagyon tehetséges volt és olyan valaki, akinek megvoltak a kvalitásai ahhoz, hogy ezt meg tudja tenni."

 


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!