Neville: Shaw hosszú sikersztori lehet

A Manchester United nagykövete, Gary Neville szerint Luke Shaw sokáig nagy erõssége lehet a Vörös Ördögöknek.


Shaw június 27-én igazolt az Old Traffordra a Southamptontól és vált a legdrágább fiatal játékossá. Négyéves szerzõdésével 2018 júniusáig kötelezte el magát a manchesteriekhez.

 

Neville az angol válogatott edzõjeként együtt dolgozott a 19 éves játékossal és miután közelrõl nézte õt a nyári világbajnokságon, a triplázó csapatot erõsítõ Gary nehezen tudja leplezni lelkesedédét arról, milyen kiváló jövõ is állhat a United fiatalja elõtt.

 

"Próbálom õrízni azt, milyen méretû tehetség is rejlik ebben a focistában" - mondta 'Red Nev' a Manchester Evening News-nak. "Ragyogó potenciálról beszélünk."

 

"Az ok, amiért a United kifizetett 27 millió fontot egy ilyen fiatal bal bekkért az, hogy látják az óriási tehetséget benne, amivel én egyet is értek. Közelrõl kell megnézned õt ahhoz, hogy megértsd, õ egy hihetetlen és nagyon tehetséges játékos. Luke Shaw fantasztikus!"

 

Shaw a Southamptonban - ahol 16 évesen mutatkozott be, egy évvel késõbb, a 2012-13-as szezonban pedig már az élvonalban vitézkedett - nyújtott kiváló teljesítményével egyre nagyobb hírnevet szerzett és vált a Premier League egyik legizgalmasabb fiatal csillagává.

 

Neville annak idején 17 éves volt, amikor elsõ alkalommal, a Torpedo Moszkva ellen pályára léphetett a Unitedben és tudja, milyen nehéz lehet megszilárdítani egy helyet a kezdõcsapatban. Gary azonban biztos abban, hogy a Szenteknél eltöltött idõ segíteni fog Shawnak a beilleszkedésben.

 

"Luke ragyogóan teljesített a Premier League legutóbbi szezonja során és eleget tett ahhoz, hogy megérdemelt és indokolt legyen a válogatottba való meghívása. Nagyon elégedettek voltunk vele a nyári világbajnokság alatt. Úgy éreztük, a Costa Rica elleni bemutatkozásakor igazán jól játszott."

 

 

"A United szurkolóinak meg kell érteniük - és ez nem a fiú hibája -, hogy amikor egy ilyen fiatalt leigazolsz 27 millió fontért, nem kapsz tõle azonnal tökéletes munkát, ám idõt és teret kell adni neki a fejlõdés érdekében. Luke-nak idõre van szüksége a beilleszkedéshez, mint ahogy bármely 19 éves srácnak kellene, aki Manchesterbe igazol."

 

"Azt várom, hogy jól teljesít majd a szezonban, de igazán fantasztikus szélsõ védõt másfél-két év múlva fogunk látni belõle. Amikor éretté válik, megszokja a klubot, hozzászokik a környezethez és megérti az elvárásokat, akkor tündökölni fog."

 

"Én 16-17 évesen jöttem fel a nagyokhoz a többi társammal együtt és szinte a klubban éltünk. Ismertük az elvárásokat, belénk nevelték. Õ egy nagyon jó klubtól és nagyon jó utánpótlás rendszerbõl érkezik, de immár egy óriási klubnál van. Súlyos elvárások vannak, de meg fogja szokni azt."

 


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!